Restauradors d'arreu de Catalunya demanen al Govern que no apliqui les restriccions fins que el TSJC es pronunciï

ACN
16-10-2020
  • Restauradors d'arreu de Catalunya demanen al Govern que no apliqui les restriccions fins que el TSJC es pronunciï
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago

La Federació d'Hostaleria de Lleida, la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, la Federació Intercomarcal d'Hostaleria i Restauració i l'Associació Professional d'Empresaris d'Hostaleria de Tossa de Mar han demanat al Govern que no apliqui les noves mesures aprovades pel Procicat per frenar la pandèmia mentre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSCJ) no es pronunciï sobre si s'ajusten a llei. També han acusat l'executiu català d'haver provocat un “desgavell comunicatiu” i han afirmat que la inseguretat jurídica “és màxima”. A més, afirmen que poden garantir la cotinuïtat econòmica d'aquesta activitat amb les “màximes mesures de prevenció i seguretat” per a la salut com, afirmen, han estat fent fins ara.

Els signants del manifest no estan d’acord amb les formes del Govern a l'hora de prendre aquesta decisió. El dret al treball, recorden, és un dret reconegut per la Constitució, “i sense l’aval judicial, el Govern no pot aplicar-lo de facto”.

Per això demanen que s’estableixin altres mesures i campanyes de conscienciació entre la ciutadania per disminuir l'activitat social, “que és on veritablement s’està ocasionant la transmissió del virus”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?