Retards de fins a gairebé dos hores per una avaria en 12 trens de Lleida

SANTI COSTA DOMINGO
24-08-2019
  • Retards de fins a gairebé dos hores per una avaria en 12 trens de Lleida

Una dotzena de trens regionals amb arribada o sortida a Lleida va registrar ahir retards que en alguns casos van arribar gairebé a les dos hores per culpa d’una avaria a la zona de vies entre les estacions de Sants i passeig de Gràcia de Barcelona. Aquesta fallada, que va afectar 250 trens de tot Catalunya i més de 100.000 viatgers, va ser detectada ahir a les 6.30 hores i no va quedar reparada fins a les 16.00 hores.

En línies generals, l’avaria va afectar vuit línies de Rodalies, entre les quals les dos de Lleida que van per la costa, l’R13 que passa per Valls i l’R14 que va per Tarragona i Reus. I és que, malgrat que a la resta de Catalunya les principals demores en el servei van tenir lloc al matí, a Lleida els retards que més es van notar van ser a la tarda. Un exemple d’això va ser que un R14 que havia d’arribar Lleida a les 16.50 hores ho va fer a les 18.40, amb gairebé dos hores de retard, mentre que un altre R14 que havia d’arribar a la ciutat a les 19.50, ho va fer passades les 21.30 hores.

A banda de les demores ocasionades per l’avaria a Barcelona, els viatgers dels regionals de la tarda van estar parats gairebé una hora a l’Espluga de Francolí (Tarragona) per una incidència provocada per un tren de mercaderies. Entre els usuaris afectats les sensacions eren d’enuig i desesperació, ja que van criticar que no havien estat informats de la incidència en cap moment i que el personal del tren no els va dir ni l’hora d’arribada prevista ni els motius de l’avaria. “No em van informar de res ni abans de comprar el bitllet ni durant el viatge, era desesperant estar allà parat, tant a Barcelona com a l’Espluga de Francolí, sense saber què passava... Per una avaria a Barcelona es col·lapsa tot Catalunya”, va afirmar un viatger que va arribar amb gairebé dos hores de demora a Lleida. D’altra banda, una lleidatana que tornava de Barcelona va assenyalar que la situació a la capital “era desesperant, la gent no sabia on anar ni a quina hora arribaria a destí, encara dono gràcies per haver pogut arribar a Lleida”, va ironitzar.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta