Reunió entre la Paeria de Lleida i la comunitat marroquina de la ciutat per canalitzar i garantir els ajuts pel Marroc

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
12-09-2023
Actualitzat: 12-09-2023 19:04
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Reunió entre la Paeria de Lleida i la comunitat marroquina de la ciutat per canalitzar i garantir els ajuts pel Marroc
    Peu de foto: 
    Foto: Ignasi Gómez (ACN)

El consistori lleidatà recomana que les donacions es facin a través del Fons Català de Cooperació i les ONG


La Paeria de Lleida s'ha reunit aquest dimarts amb els representants de 12 associacions i col·lectius de la comunitat marroquina de la ciutat per bastir una estratègia de suport als afectats pel terratrèmol al Marroc. El regidor de Cooperació, Jackson Quiñónez, ha recomanat als assistents i a la ciutadania que "no vagin per lliure" a l'hora de fer les seves donacions econòmiques o de materials i que les facin mitjançant el Fons Català de Cooperació i les ONG perquè és la manera de garantir que "arribin directament al destí i no es perdin pel camí". El consistori lleidatà ha habilitat a la seva web els números de comptes oficials per fer les donacions i en preveu incloure pròximament un del govern marroquí.

Lleida, de dol per les víctimes del terratrèmol al Marroc
Peu de foto: 
Ajuntament de Lleida

Pel que fa a la recollida de roba i de material mèdic, Quiñónez ha recomanat a la comunitat marroquina que es porti a terme mitjançant les grans entitats com Creu Roja i no la facin de manera individual, ja que serà "més difícil" que arribin al destí. En aquest sentit, el consistori lleidatà ha posat a la seva disposició les eines per fer els tràmits pertinents i també ha habilitat a la seva web els números de compte on es poden fer les aportacions econòmiques.

Personal i material mèdic, el més necessari

Els representants de les 12 associacions pertanyents a la comunitat marroquina han acordat durant la reunió canalitzar els ajuts via la pàgina web de la Paeria de Lleida. "El més necessari a hores d'ara són hospitals de campanya, metges, psicòlegs, ambulàncies i material com cadires de rodes i crosses", ha explicat Lahcen el Azrak, representant de l'associació de Mediació Intercultural i de Recursos Humans i Sanitaris.

A més, el president del Fòrum Ciutadà per la Cohesió Social, Abdelmoula el Moutaouir, ha demanat ajuda també per refer les vies de comunicació del país i facilitar l'accés a zones afectades i incomunicades pel terratrèmol.

Comparteix

També t'interessarà