Revisen gratis la vista als mil nens d’escoles i instituts de la Mariola

SEGREcom
16-02-2016
  • Revisen gratis la vista als mil nens d’escoles i instituts de la Mariola

L’Escola d’Òptics Optometristes revisarà gratuïtament la vista als 1.015 alumnes de P-3 a quart d’ESO de les escoles i instituts de la Mariola, amb l’objectiu de detectar possibles problemes de visió que puguin afectar el seu rendiment acadèmic. L’entitat ha firmat un conveni amb Ensenyament per revisar la vista als escolars als mateixos centres: les escoles Magí Morera i Santa Maria de Gardeny i els instituts Castell dels Templers i Ronda. L’Escola d’Optometristes contractarà quatre professionals per dur a terme aquesta iniciativa, que començarà a mitjans de març i es prolongarà durant dos mesos i mig, segons va explicar el delegat de l’ens a Lleida, Juan Carlos Viñuela. Va afirmar que es tracta d’una acció pionera a Catalunya pel seu abast, malgrat que alguns centres ja tenen convenis amb algunes òptiques en aquest sentit.

Així mateix, va indicar que seria possible estendre el projecte més endavant a centres d’altres zones de la ciutat. Ara per ara, se centren en la Mariola perquè tres dels seus quatre centres estan catalogats per Ensenyament com d’alta complexitat i tenen un elevat índex de fracàs escolar.

El director dels serveis territorials d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, va indicar que estan en converses amb fundacions i empreses per facilitar ulleres o les intervencions que recomanin els especialistes, si les famílies no tenen recursos. En aquest sentit, Viñuela va dir que tenen acords amb Creu Roja i la Fundació Visió, així com amb òptiques de Lleida i va afegir que una altra opció seria la Fundació Ferreruela-Sant Feliu.Cullerés va remarcar que la detecció i correcció d’eventuals problemes de visió dels alumnes permetrà que millorin el seu aprenentatge. A més de revisions, estan previstes xarrades perquè educadors i famílies sàpiguen detectar problemes de visió en els nens.

Un de cada tres casos de fracàs escolar, per problemes de visió

Un de cada tres casos de fracàs escolar està causat per deficiències visuals. Així ho va indicar el delegat a Lleida de l’Escola d’Optometristes, Juan Carlos Viñuelas, partint d’un estudi del ministeri d’Educació del 2011. Així mateix, va recordar que una enquesta efectuada l’any passat va constatar que un 5,4 per cent dels alumnes de sisè de Primària porten "ajuda visual" i que un 46,2% tenen símptomes de problemes de visió a l’hora de llegir o escriure. A més, va destacar que, a nivell general, un 4% de la població té una patologia denominada ull gandul. Va recomanar una revisió optomètrica a tots els nens abans dels cinc anys, com a prevenció.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta