Roba Estesa i Buhos, caps de cartell de les Festes de la Tardor de Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
18-09-2019
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Roba Estesa i Buhos, caps de cartell de les Festes de la Tardor de Lleida
  • Roba Estesa i Buhos, caps de cartell de les Festes de la Tardor de Lleida

Lleida viurà les Festes de la Tardor, del 27 al 30 de setembre. L’edició d’enguany té com a caps de cartells els conjunts catalans Buhos (dia 28 a les 23.15 h) i Roba Estesa (dia 29 a les 22 h) que encapçalaran les revetlles a l’av. de Rovira Roure. El paer en cap Miquel Pueyo fa una crida a que tothom participi en les Festes de la Tardor, en una edició en què s’avança l’hora d’inici de les revetlles i, d’acord amb això, el seu final, a les 00.30 h. L’objectiu és facilitar l’assistència de les famílies i el descans dels residents en la zona dels concerts. La Paeria buscarà “nous espais de celebració” a la ciutat i vetllarà pel dret a la festa i, a la vegada, el dret al descans, ha assenyalat Pueyo.

L’alcalde ha destacat que es vol donar un nou perfil a les Festes de la Tardor com a celebració de benvinguda a l’estudiantat de la Universitat de Lleida -amb un total de 12.000 alumnes- d’acord amb l’objectiu de la Paeria de potenciar la relació i la col·laboració entre les dues institucions. En aquest sentit, s’ha fet una especial difusió de les Festes entre les diferents facultats. Pueyo ha presidit la roda de premsa de presentació de les Festes, acompanyat del tinent d’alcalde Jaume Rutllant, del regidor Ignasi Amor i de l'autora del cartell, Rut Alba.

El pressupost de les Festes de la Tardor és de 90.000 euros. Rutllant ha destacat l’especial esforç que s’ha dut a terme per organitzar-la, en especial, per part dels tècnics municipals, a causa del dèficit de les arques municipals i la situació en què el nou govern va trobar la partida de Festes, amb només 6.000 euros.

Punt Lila a les revetlles

L’alcalde ha informat que, a banda del servei que oferirà la Guàrdia Urbana, es posarà a disposició de la ciutadania d’un centre d’atenció -Punt Lila- en la zona de concerts de l’av. de Rovira Roure, els dies 28 i 29 de setembre. Proporcionarà informació i tranquil·litat a les persones que ho precisin i també farà pedagogia.

Un cartell que crida a la participació

La presentació ha començat amb la descoberta de la imatge del cartell, obra de la dissenyadora gràfica Rut Alba, directora creativa de l’estudi de disseny Latipo. La imatge, pensada com a un gran convit a la participació, és un esclat de colors de tardor sobre un fons lila, on diverses figures humanes vistes des d’un pla cenital es dirigeixen als actes de la festa, representats tipogràficament.

Actes festius

L’alcalde de Lleida ha subratllat que les Festes de la Tardor mantenen la seva aposta pel Centre Històric, que acollirà diferents concerts a la plaça del Dipòsit, entre altres activitats. Pel que fa als actes de cultura popular i tradicional tindran lloc, entre altres, la 23a edició de la Gran Nit de Foc, el Festival Folklòric d’Esbart Arrels de Lleida, la XV Ruta del Garrotín, sardanes, les matinades, el seguici de Sant Miquel i la diada castellera que comptarà amb la presència de grans colles, la Joves i la Vella dels Xiquets de Valls, els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Lleida. Com ha destacat Ignasi Amor, serà una de les jornades castelleres més importants del cap de setmana.

El pregó anirà a càrrec del Sr. Postu i tindrà lloc el divendres 27 de setembre, a les 19 h, a la plaça de la Paeria. Snirà seguit de l’actuació de la DJ Naio Decler i una ballada de sardanes amb la Punt Cat Cobla, formació de joves músics sorgida el 2014 de diferents conservatoris superiors i de l’ESMUC.

El tinent d’alcalde Jaume Rutllant ha ressaltat les jornades de portes obertes que ofereixen els principals equipaments monumentals de Lleida, el Dipòsit del Pla de l’Aigua, la Canadenca, la Seu Vella i el Castell Templer de Gardeny. Així mateix, també ha destacat cites com la 4a edició de Lo Microfest (sis companyies teatrals ofereixen les seves peces teatrals curtes per a un públic reduït a l’espai La Saleta del c. Ballester 13) i les activitats de la Nit Europea de la Recerca a la Universitat de Lleida (Campus de Cappont), els dies 27 i 28 de setembre, paral·lelament amb 300 ciutats europees.

Juntament amb Buhos i Roba Estesa, les revetlles a l’av. de Rovira Roure i els concerts a la plaça del Dipòsit aposten pel talent de Lleida, com el que representen Naio Decler, Lo Pardal Roquer, Kata&Anse001, Saüc, Contraband, Virtuts Homòlogues o Food4soul.

Abans i després de les Festes de la Tardor

El pròxim cap de setmana s’organitzen l’Obert del Centre Històric, el 53è Aplec de la Sardana i la Recreació de les Noces Reials de Peronella d’Aragó i de Ramon Berenguer IV. Acabades les Festes de la Tardor, se celebra una altra cita important, el Musiquem Lleida que organitza la Coral Shalom els dies 4, 5 i 6 d’octubre.

 

Comparteix

També t'interessarà