Ros ratifica que optarà de nou a l’alcaldia tot i el que ha passat en el darrer any

S.E.
12-01-2018
  • Ros ratifica que optarà de nou a l’alcaldia tot i el que ha passat en el darrer any

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va ratificar ahir que es presentarà de nou com a candidat del PSC a les municipals del 2019 “si el meu partit així m’ho demana i la meua família em deixa”. “Amb aquests dos condicionants, mantinc la mateixa il·lusió, malgrat que ha estat un any molt dur, sobretot personalment i familiarment.” Ja ho va anunciar fa mesos en la conferència organitzada pel Col·legi de Periodistes i ahir, durant la trobada que la Paeria fa cada any amb els periodistes, va reafirmar que no ha canviat d’opinió, malgrat qualificar el 2017 com un any “dur, difícil, trist i amarg”. “Pels atemptats a Barcelona i Cambrils i per les conseqüències derivades d’un procés independentista que és inviable en un Estat fort que alguns van minimitzar i en un marc europeu i mundial basat en els estats.” “El resultat no ha beneficiat ningú”, va assegurar, i va apuntar que “ha sigut dur veure com des de l’Estat no es feia política, que la Generalitat se saltava les lleis, les desproporcionades les accions policials de l’1-O i que part de l’anterior Govern i representants d’entitats culturals i cívics siguin a la presó o fugides a Brussel·les”. “També va ser molt dur veure la pèrdua de l’autogovern que tant ens va costar aconseguir als que vam lluitar per això, el deteriorament de relacions personals, l’empitjorament de l’economia, la marxa d’empreses i un creixent clima de desconfiança en el futur, que desitjaria que fos reversible”, va asseverar l’alcalde, que va remarcar que “es va cometre un error polític per part dels governs de l’Estat i d’Aragó, emportant-se unes obres d’art sense esperar al final del procés judicial”.

D’altra banda, Ros veu “urgent que s’aclareixi la constitució del nou Govern i de la Mesa del Parlament, amb la composició política que correspongui al resultat electoral” i considera “imprescindible que Govern i Parlament treballin d’acord amb la legalitat, que permetin que es pugui suspendre l’aplicació del 155 i recuperar les institucions catalanes”.

L’alcalde va afirmar que actualment hi ha en marxa a la ciutat 162 projectes urbanístics amb pressupostos d’entre 100.000 euros i 5 milions i va apuntar que aquest any abordaran la urbanització de dotze places, entre aquestes la de Ramon Berenguer IV, davant l’estació de trens.

Després, en el seu xat mensual, Ros va precisar que lligat a aquesta reforma està prevista una remodelació del carrer Príncep de Viana, per convertir el tram que actualment té tres carrils de pujada i un de baixada en dos per cada sentit, “de forma que guanyarà sensiblement tant per al comerç com per als veïns”.

Aquest projecte anirà vinculat a més a la reforma de la rambla Ferran, per donar-li continuïtat cap a l’estació, i l’objectiu és tranformar Príncep de Viana en un bulevard i donar “façana” a la zona de la Meta i els Docs. Altres places a les quals actuarà la Paeria són les de la Panera i l’Auditori, tres al barri de Noguerola-Avinguda del Segre (dos no tenen nom encara), els boscos urbans dels Magraners, Joc de la Bola i Mariola/Museu de la Ciència, així com els nous Jardins Francesc Solana.

Ros va remarcar que el 2018 serà també el de l’inici de la recuperació de les Basses, amb la rehabilitació de l’espai públic abans de Setmana Santa o estiu i, durant l’any, la licitació del càmping i el servei de restauració. Així mateix, va destacar la presentació del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, que va qualificar com un “instrument innovador per planificar una ciutat més compacta en el sentit urbanístic i més verda en l’àmbit de la sostenibilitat”. Quant a l’expansió comercial, va recordar que aposten pel pla de l’estació i va dir que aquest any “hi haurà grans superfícies i parcs de mitjanes”. “La nostra obligació és oferir espais que quadrin amb l’interès general”, va afegir, i va confiar que la Generalitat doni el vistiplau a Torre Salses. En el seu xat, va anunciar la licitació de la reforma del carrer General i la pròxima millora de Botera/la Parra.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com passes les vacances d'estiu?