⏯️ Salut centralitzarà les urgències generals i psiquiàtriques a Lleida a l'Hospital Arnau de Vilanova de cara l'any vinent

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
05-10-2023
Actualitzat: 05-10-2023 19:23
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Salut centralitzarà les urgències generals i psiquiàtriques a Lleida a l'Hospital Arnau de Vilanova de cara l'any vinent
    Peu de foto: 
    Foto: Alba Mor

El centre sanitari ha estrenat aparells de "primer nivell" per al diagnòstic i seguiment de malalties


El Departament de Salut preveu unificar i centralitzar les urgències generals i psiquiàtriques de Lleida a l'Hospital Arnau de Vilanova de cara l'any vinent. El canvi de model respon a la necessitat d'abordar "millor" les urgències de salut mental, segons ha apuntat el conseller de Salut, Manel Balcells, des de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida on ha visitat la reformada sala del servei de Diagnòstic per la Imatge i Medicina Nuclear. Amb un cost de 9,5 milions d'euros, les obres de millora inclouen nous equipaments punters per al diagnòstic i seguiment de malalties oncològiques, neurològiques i cardiovasculars, que situen el centre sanitari "al primer nivell" de l'alta tecnologia a Catalunya.

Balcells ha reconegut que l'atenció d'urgències a l'Hospital Santa Maria de Lleida és "millorable" i ha explicat que el departament preveu solucions a curt i a mig termini. En aquest sentit, el conseller ha anunciat que de manera imminent es duran a terme "petites" obres de millora a l'espai d'urgències psiquiàtriques del centre sanitari, i que, de cara a l'any vinent, el servei es traslladarà a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

El canvi "històric", segons ha concretat el conseller, també es planteja per entendre els dos centres com un parc sanitari. "Ja no tenim l'Arnau de Vilanova per una banda, i el Santa Maria per l'altra. Estem plantejant de treballar conjuntament també amb la primària", ha conclòs.

L'adquisició dels nous aparells permetrà fer proves que fins ara s'havien de fer a centres hospitalaris de Barcelona, de tal manera que es preveu evitar el desplaçament 2.000 pacients anuals. Així, Balcells ha apuntat que l'Arnau de Vilanova es consolida com a un hospital de referència a la demarcació de Lleida i "pot competir" amb centres de Barcelona.

Concretament, el nou equipament compta amb un PET-TC, que s'utilitza per al diagnòstic i seguiment de malalties oncològiques, neurològiques i cardiovasculars; una ressonància magnètica (RM 3T), que permetrà augmentar el nombre d’exploracions realitzades en una de les proves amb més increment de demanda, i un SPECT/TC i un TC d’alta gamma, que ampliaran el catàleg de prestacions.

Aquestes instal·lacions formen part del conjunt d'obres que modernitzaran tot el campus hospitalari per adaptar-lo a les necessitats assistencials amb un pressupost global de 80,3 milions d’euros. Estan en curs, entre d’altres, les obres de construcció del nou edifici de consultes externes de l’HUAV, que suposa una inversió de gairebé 46 milions, per tal d'ampliar a 114 els espais de consultes i gabinets, així com habilitar 3 zones d’hospital de dia, espais de suport i despatxos mèdics. Es preveu que les obres finalitzin a mitjans de l’any 2024.

Comparteix

També t'interessarà