Salut té detectats brots de covid-19 en cinc residències del pla

REDACCIÓ
Publicat: 
10-10-2020
Actualitzat: 10-10-2020 10:58
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Salut té detectats brots de covid-19 en cinc residències del pla
    Peu de foto: 
    Imatge arxiu
  • Salut té detectats brots de covid-19 en cinc residències del pla

La delegada de Salut a Lleida, Divina Farreny, va explicar ahir que hi ha brots actius de coronavirus a les residències de Benavent de Segrià, Torre-serona, les Borges, Monestir de Sant Bartomeu de Bellpuig i el centre de Sant Joan de Déu d’Almacelles. Fonts de Salut van assegurar que en aquestes dos últimes la situació “està en fase de solucionar-se”. La delegada va assenyalar que al centre de les Borges “s’està treballant molt conjuntament amb la residència perquè les mesures de sectorització s’apliquin correctament”. Farreny va dir que el fet que hi hagi “transmissió comunitària als nostres entorns posa en risc la població gran”. Va assenyalar que “els treballadors són els que entren i surten i poden posar en risc la població que hi ha dins de les residències”. Va recordar que “es fan cribratges als empleats” i “quan es detecta un positiu s’aborda la situació”. Va apuntar que “ens n’estan apareixent molts d’asimptomàtics”.

Pel que respecta a la residència de L’Onada de les Borges, 26 padrins són positius, dels quals sis presenten símptomes. A més, hi ha quatre usuaris hospitalitzats i dos van morir dijous. Dos dels avis amb símptomes han estat derivats a l’hospital, i dos més es troben en un estadi de final de vida, per la qual cosa se’ls està proporcionant el màxim confort, tal com s’ha acordat amb els seus familiars. Les altres dos estan estables al centre. Tots els positius estan en zona roja i una vintena van començar a sortir de les habitacions, ja que tots estan contagiats. Els padrins sense Covid són a la seua habitació passant la quarantena. Professionals del CAP tornaran a fer PCR dijous.

A la residència de Torre-serona, amb cinc residents i un treballador positius, tots els altres tests han donat negatiu a falta de cinc proves, de les quals se sabran resultats avui. El centre de Benavent, amb 32 interns, tindrà tots els resultats avui després que tres empleats donessin positiu en Covid. D’altra banda, les conselleries de Salut i d’Afers Socials es van reunir amb patronals de residències al constatar preocupació perquè creuen que hi ha centres on no se segueix adequadament el protocol de prevenció. Segons TV3, van anunciar un control més exhaustiu dels geriàtrics, sobretot dels que tenen poc espai per fer aïllaments.

Comparteix

També t'interessarà