Salut torna a tancar gairebé un de cada quatre llits dels hospitals de Lleida a l'estiu

M. MARQUÈS
28-06-2018
  • Salut torna a tancar gairebé un de cada quatre llits dels hospitals de Lleida a l'estiu

El departament de Salut mantindrà un any més el tancament de gairebé un de cada quatre llits als hospitals de Lleida ciutat aquest estiu. Malgrat el canvi de conjuntura econòmica dels dos últims exercicis, la conselleria continua aplicant aquesta mesura que va començar per les retallades fa sis anys, per la qual cosa s’ha convertit en estructural.

Estarà en servei el 77,6% dels 644 llits disponibles entre els hospitals Arnau de Vilanova, Santa Maria i Clínica de Ponent, segons preveu el “dispositiu estival del sistema sanitari de Catalunya”. Tanmateix, fonts de Salut van detallar que aquest tancament és “dinàmic” i, que igual com l’any passat, s’aplicarà segons la demanda assistencial, per la qual cosa es tracta d’una xifra “provisional”. Les mateixes fonts també van explicar que el tancament de llits es concentrarà aquest any més al mes d’agost perquè al juliol es mantindrà el gruix de l’activitat quirúrgica. En canvi, els hospitals de l’Alt Pirineu i Aran mantindran obertes totes les places d’hospitalització a l’estiu.

L’anunci d’aquesta mesura va causar malestar entre sindicats. La portaveu de CCOO, Amparo Loren, va criticar que Salut dugui a terme el tancament de llits “amb les llistes d’espera que hi ha”. A més, va criticar que aquesta mesura, que es va implantar el 2012 per les retallades, s’hagi convertit en “perpètua”. En aquest sentit, va dir que “ara que ja no hi ha intervenció amb l’article 155 i tenim nou Govern, que hauria de posar-se les piles, revertir les retallades i fer un pla d’estiu segons les necessitats de cada territori”.

Contracta 48 professionals als CAP per al període vacacional
El dispositiu estival del departament de Salut preveu la contractació de 24 metges i 24 professionals d’infermeria als CAP de Ponent, que es concentraran als d’Alcarràs, Alfarràs-Almenar, Pla d’Urgell, Seròs, Lleida i Almacelles. Aquestes contractacions permetran substituir els professionals de vacances, ja que en aquestes zones l’activitat es manté a causa de la campanya de la fruita. 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?