Sant Miquel de Lleida, la primera gran fira presencial a Catalunya des de la pandèmia

REDACCIÓ / ACN
24-09-2021
  • Sant Miquel de Lleida, la primera gran fira presencial a Catalunya des de la pandèmia
  • Sant Miquel de Lleida, la primera gran fira presencial a Catalunya des de la pandèmia

La 67a Fira de Sant Miquel de Lleida serà el primer gran certamen firal que se celebra en format presencial a Catalunya des de l'inici de la pandèmia. Mitjançant càmeres amb intel·ligència artificial es controlarà l'aforament i fluxos de persones, s'han millorat els sistemes de ventilació i hi haurà punts d'higienització i agents covid per tot el recinte. Així mateix, l'ús de la mascareta serà obligatori i es recomana comprar les entrades i acreditar-se per internet. La fira, que se celebrarà del 30 de setembre al 3 d'octubre, reunirà 290 expositors, xifra similar a edicions anteriors. En el marc del certamen es faran més d'una cinquantena d'activitats paral·leles entre jornades, conferències, reunions professionals o demostracions.

Durant la roda de premsa —que ha tingut lloc a la sala de premsa del Palau de Congressos La Llotja— Joan Talarn ha destacat la importància de “la recuperació del principal certamen agrari català i un dels aparadors internacionals més potents del nostre territori. El parèntesi imposat per les restriccions sanitàries no ha estat més que això, una aturada temporal de la celebració de la fira mentre es cercaven les millors maneres d’organitzar un esdeveniment d’aquesta magnitud amb totes les garanties sanitàries tant per a les empreses expositores com per al col·lectiu professional interessat”.La 67a Fira de Sant Miquel de Lleida acollirà més de quaranta activitats

Imatge d'arxiu (Miquel de Santiago)


La Diputació de Lleida hi participa amb tres estands, redoblant “l’aposta per la transformació econòmica de les terres de Lleida, Pirineu i Aran”. Un primer estand, de caire institucional, “servirà per mostrar l’impacte de la globalitat de les polítiques transformadores i de lluita contra el despoblament que està desplegant la institució”; un segon, on es farà la promoció dels aliments de proximitat, amb la participació activa d’almenys sis consells comarcals del territori que mostraran els seus productes agroalimentaris de proximitat i també un videoclip amb una cançó que posa música als esforços de tants i tants empresaris, investigadors i emprenedors per transformar l’economia de les nostres comarques. “Volem que es popularitzi la feina que s’està fent per garantir el futur de les properes generacions”, ha afegit. Finalment, hi haurà un tercer estand de suport a les iniciatives empresarials locals, sota la marca Globalleida, “i que servirà per mostrar el treball de 12 emprenedors de Lleida i les seves apostes per la nova economia”.

Finalment, el president de la Diputació, ha destacat la promoció d’un portal-web promogut pel Patronat de Promoció Econòmica, que es farà públic durant la fira, concebut com a espai comunitari d’impuls de projectes, i que reunirà les accions, aparentment individuals, en un relat unitari sota el títol M’hi trobaràs.

Comparteix

També t'interessarà