#SentènciaProcés: La seguda aplega més de 6.000 persones i acaba amb càrregues i disturbis a Lleida

LLEIDACOM / Miquel de Santiago
Publicat: 
16-10-2019
Actualitzat: 16-10-2019 9:49
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • #SentènciaProcés: La seguda aplega més de 6.000 persones i acaba amb càrregues i disturbis a Lleida
  • #SentènciaProcés: La seguda aplega més de 6.000 persones i acaba amb càrregues i disturbis a Lleida

Les mobilitzacions contra la sentència del procés continuen a Lleida. Ahir, la seguda amb espelmes convocada per Òmnium ANC va aplegar 6.000 persones davant la subdelegació del Govern, una concentració de protesta que va acabar amb càrregues policials i durs enfrontaments entre manifestants i agents de Mossos d’Esquadra i de Policia Nacional. 

La concentració pacífica es va iniciar davant l’edifici governamental a la plaça de la Pau prop de les 20 hores del vespre, però va acabar amb barricades, contenidors cremant i demés destrosses de mobiliari urbà, principalment a la zona de Blondel i plaça Sant Joan. Fins a 8 persones van ser detingudes en relació als disturbis posteriors a la concentració, la qual va transcórrer de manera pacífica fins que tant els Mossos com la Policia Nacional van iniciar les càrregues contra els qui llençaven pedres, petards, llaunes, ampolles i demés objectes als agents que custodiaven l’edifici. 

Amb les actuacions policials començava una batalla campal en la que s’hi van encendre fogueres i alçar barricades per tal d’impedir el pas dels cossos policials als diferents punts. Les principals cremes es van produir a la passarel·la del Liceu Escolar, a l’avinguda Blondel o darrera l’estàtua d’Indíbil i Mandoni. En total, la concentració va acabar amb almenys vuit ferits lleus, una dels quals fou una periodista de l’Agència Catalana de Notícies, a qui van de fer punts de sutura.

Comparteix

També t'interessarà