S'investiga si la gestoria de l'Aula del Teatre ha incomplert les condicions de la concessió

ACN
05-03-2021
  • escorxador lleida Aula Teatre

 L'Ajuntament de Lleida ha obert un expedient informatiu per determinar si l'Associació Cultural Aula de Teatre de Lleida ha incomplert les condicions de la concessió d'aquest servei municipal. L'alcalde de la ciutat, Miquel Pueyo, ha signat aquest divendres el decret en el qual nomena una instructora de l'expedient informatiu perquè investigui si l'entitat gestora hauria pogut incomplir alguns dels supòsits sancionables que preveu el conveni, i perquè adopti les mesures que s'escaiguin en funció del resultat. D'aquesta manera, Pueyo ha aplicat la resolució que el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, va dictar fa una setmana sobre els casos d'abusos sexuals denunciats al centre.
La Paeria de Lleida ha obert un expedient informatiu seguint la resolució del Síndic de Greuges del 26 de febrer que així ho recomanava per tal de determinar si l'entitat que gestiona l'Aula de Teatre de Lleida ha incorregut en algun supòsit sancionable. A més de demanar a la Paeria que adopti les mesures adients i, si s'escau, la retirada de la concessió, Ribó també va instar l'Ajuntament a adoptar mesures de reparació per a les víctimes tenint en compte que els fets han prescrit judicialment.
L'Associació Cultural Aula de Teatre de Lleida gestiona el servei municipal des de l'inici d'aquest a través d'una concessió administrativa municipal que es va atorgar el setembre de 1993 per un període màxim de 50 anys.

Així mateix, el gener passat, Pueyo va nomenar els membres de la comissió especial de l'Aula de Teatre de Lleida, que seran els encarregats d'elaborar un informe per analitzar i descriure els abusos sexuals denunciats per exalumnes del centre i les diferents mesures a adoptar per garantir i protegir l'alumnat.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?