Som Cinema arranca avui amb la projecció de 'Nick' i el curtmetratge '2037'

SEGREcom
21-10-2015
  • Som Cinema arranca avui amb la projecció de 'Nick' i el curtmetratge '2037'

La sisena edició de la Mostra de Cinema i Audiovisual Català Som Cinema arrancarà avui a les 20.30 hores a l'Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, amb la projecció de la pel·lícula Nick i el curtmetratge 2037. S'ha de recordar que la producció andorranocatalana Nick ha estat dirigida pel lleidatà José Pozo i postproduïda a les instal·lacions del Magical Media de Lleida. De fet, l'acte d'obertura de Som Cinema comptarà amb la presència de Pozo i els actors Cooper Craf i Elisabet Terri, que presentaran en un petit col·loqui els detalls del llargmetratge Nick. Així mateix, el curtmetratge 2037, que ja va poder veure's el passat abril en l'última edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, està produït per El Terrat i protagonitzat per Berto Romero.

Som Cinema, que se celebrarà fins al 25 d'octubre a Lleida, estrenarà en les diverses seccions oficials un total de 30 cintes: sis llargmetratges, dotze curts de ficció, set documentals de llarga durada i uns altres cinc de metratge curt. A més, el certamen inclourà una altra vintena de films en diferents formats entre activitats i projeccions paral·leles. L'objectiu del certamen és donar expressió als nous valors del cine català. En aquest sentit, la lleidatana Neith Sentís (1983) estrenarà demà el seu primer curtmetratge, A l'ombra de la muntanya (Cafè del Teatre, 22 h), un drama psicològic de suspens que ha dirigit com a projecte de final del màster en direcció de cine que ha cursat aquests dos últims anys en la Northern Film School de Manchester, al Regne Unit.

Així, el 90%de les projeccions de Som Cinema tindran lloc a l'Espai Orfeó de Lleida, que podria convertir-se en la seu de referència del festival en el futur.

firma lleidatana

'Nick' està dirigit pel lleidatà José Pozo i postproduït a les instal·lacions del Magical

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta