Surt a la venda un col·leccionable amb mil fotos antigues de la Seu

SEGREcom
17-04-2014
  • Surt a la venda un col·leccionable amb mil fotos antigues de la Seu

Les llibreries i quios de la Seu d'Urgell disposen des d'avui de les tapes i del primer fascicle d'un col·leccionable d'imatges inèdites de la Seu i Castellciutat de finals del segle XIX fins a l'últim terç del XX. Es tracta de La Seu d'Urgell. Recull gràfic 1879-1974, obra de l'historiador Climent Miró amb el suport de l'Arxiu Comarcal i l'ajuntament de la Seu. El conjunt d'imatges s'emmarca en la col·lecció L'Abans, de l'Editorial Efadós. Consta de 50 fascicles que es vendran setmanalment, tots els divendres, a un preu de 2,95 euros cada un. Les tapes i el primer número es distribueixen de forma gratuïta. L'historiador va agrair ahir la col·laboració de les famílies de la ciutat que han aportat les fotografies i va destacar que "la majoria de les imatges són inèdites i tenen un gran valor". Miró va començar a treballar en la recerca el setembre passat i des d'aleshores ha aconseguit recopilar prop de 3.000 fotos. El treball encara no s'ha acabat i l'autor continua buscant fotos per als fascicles que falten per editar. De totes, en faran una selecció de mil.

De festes a urbanisme

El Ball Cerdà i les Caramelles són dos de les temàtiques més retratades, però el col·leccionable inclou des de l'urbanisme de la capital de l'Alt Urgell fins a les festes i tradicions, el transport i serveis, les institucions, l'educació i la cultura i, sobretot, la gent, els seustums i la seua manera de viure.

Al finalitzar la campanya, la publicació tindrà 824 pàgines. Llavors també serà possible comprar el llibre ja enquadernat.

L'alcalde, Albert Batalla, va qualificar l'obra com "la millor selecció gràfica de la Seu que s'ha fet mai".

selecció de fotos

Els veïns han entregat prop de 3.000 imatges i el volum contindrà una selecció d'un miler

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'ajornament de les eleccions catalanes al maig?