Tàrrega acollirà l'estrena d'"Alguns dies d'ahir", obra ambientada en els fets de l'1 d'Octubre

REDACCIÓ
01-10-2020
  • El Teatre Ateneu de Tàrrega acull dissabte vinent l’estrena lleidatana de l’obra “Alguns dies d’ahir”, ambientada en els fets de l’1-O

La 26a Temporada de Teatre de Tàrrega continua el dissabte 3 d’octubre amb la darrera peça del dramaturg Jordi Casanovas, “Alguns dies d’ahir”. Ambientada en els fets polítics de l’1 d’octubre del 2017 a Catalunya, dels quals es compleix aquesta setmana el tercer aniversari, l’obra debutarà als escenaris divendres vinent a Montcada i Reixac i oferirà la segona representació el dia següent a la capital de l’Urgell. La representació al Teatre Ateneu (21h) suposarà, per tant, l’estrena del muntatge a les terres de Ponent.

“Alguns dies d’ahir” s’acosta als fets viscuts amb motiu del referèndum de l’1-O a través dels ulls d’una família catalana de classe mitjana. Els seus quatre membres conversen a casa sobre els esdeveniments que han succeït o els que encara han de passar entre l’agost i el desembre de 2017, copsant emocions com l’esperança, la por, la perplexitat o la ràbia. El director Ferran Uzet afirma: “encara que els personatges són de ficció, els fets que alteren les seves vides són prou coneguts per tothom i l’obra pot ajudar a entendre com ens vam sentir durant aquelles setmanes”. Així mateix, manifesta que “no es tracta de revisar la Història en majúscules, sinó de recordar la història quotidiana de les persones”.

Produït per Magnètica Management, el muntatge té com a protagonistes Abel Folk, Míriam Iscla, Marta Ossó i Francesc Cuéllar. L’elenc dona vida a  la família Font, que compartirà amb el públic els seus dubtes, anhels i patiments vers tot allò que succeeix als carrers. Els personatges aprendran a comprendre els pensaments i les postures dels altres, i hauran de trobar la manera de guarir les ferides que els hagin produït tots aquests dies dins d’aquest llarg viatge emocional i polític.

Després de romandre tancat durant mig any a causa de la pandèmia, el Teatre Ateneu aixecà de nou el teló el passat divendres obrint la temporada del nou cicle teatral. La Regidoria de Cultura manté en cartell la programació aplicant els protocols sanitaris de prevenció, o sigui: reducció de l’aforament al 50% (270 butaques), distància social i ús obligatori de mascareta i gel hidroalcohòlic. A més, no es distribueixen programes de mà i l’espai es desinfecta després de cada funció.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?