Tàrrega convida la ciutadania a escollir els finalistes dels Pressupostos Participatius

REDACCIÓ
Publicat: 
28-09-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Tàrrega convida la ciutadania a escollir els finalistes dels Pressupostos Participatius

La nova convocatòria de Pressupostos Participatius 2021 de l’Ajuntament de Tàrrega encara una nova fase. I ho fa aquest dijous 30 de setembre amb la celebració del Fòrum Ciutadà de Priorització, una sessió participativa oberta a tots els veïns i veïnes per seleccionar els projectes finalistes que se sotmetran a la votació popular. En la primera fase dels Pressupostos Participatius es van recollir un total de 207 propostes ciutadanes: 175 a través del portal www.decidimtarrega.cat i 32 mitjançant butlletes dipositades a les bústies habilitades a l’Ajuntament, el Centre d’Entitats, la Biblioteca Germanes Güell i la Botiga del Museu. Val a recordar que l’Ajuntament de Tàrrega destina una partida de 100.000 euros dels comptes municipals per finançar les propostes més votades a la fase final dels Pressupostos Participatius.

Valoració tècnica de les propostes i convocatòria d’un fòrum ciutadà

Un cop tancada la primera fase del procés i rebudes totes les propostes ciutadanes tan de forma presencial com electrònica, els serveis tècnics municipals han analitzat durant les darreres setmanes els diferents projectes presentats. Per tal que fossin admesos, havien de ser de competència municipal; no contradir els plans aprovats; ser viables tècnica i econòmicament; que respectessin el marc jurídic i legal; i que poguessin ser considerades una inversió. Es publicarà un document al web www.decidimtarrega.cat amb les propostes vàlides i desestimades; en el cas d’aquestes últimes s’especificarà el motiu.

Votació popular

En la darrera fase del procés, les propostes finalistes que esculli la ciutadania mitjançant el Fòrum Ciutadà de Priorització seran sotmeses a votació ciutadana durant el mes de novembre. Serà una votació telemàtica en què podran participar totes les persones empadronades al municipi de Tàrrega majors de 16 anys. L’Ajuntament es compromet a integrar en el pressupost del 2022 les propostes més votades fins a esgotar la partida de 100.000 euros. Carlos Vílchez, regidor de Participació, ha agraït el compromís de totes les persones que van prendre part en la primera fase de la convocatòria i encoratja la ciutadania a participar en la sessió que se celebrarà aquest dijous 30 de setembre, a les 7 de la tarda, a l’Oficina Jove de l’Urgell.

Comparteix

També t'interessarà