Torrefarrera inverteix 320.000 euros a renovar la zona antiga del polígon

MARIA MOLINA
13-08-2020
  • Torrefarrera inverteix 320.000 euros a renovar la zona antiga del polígon

Torrefarrera invertirà 320.000 euros a millorar el Parc Empresarial, en concret la part més antiga del polígon industrial. L’ajuntament aprofitarà els ajuts del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat (PUOS) per dur a terme reformes que considera necessàries. Aquesta zona de l’àrea industrial es va inaugurar fa vint-i-set anys i el consistori aposta per actualitzar les infraestructures i serveis, segons va explicar l’alcalde, Jordi Latorre.

En concret, es destinaran 250.000 euros de subvenció de la Generalitat, a més de 70.000 de cofinançament local, a actuacions que s’abordaran al llarg de l’any que ve. Així, el municipi reasfaltarà els carrers Baix, Indústria i Tramuntana, amb una superfície de 12.000 metres quadrats. S’afegiran al carrer carretera N-230 i una part del carrer Indústria que ja s’ha renovat en els últims anys. És en aquesta zona on s’organitza el mercat setmanal dels diumenges. A més, se substituiran 211 punts de l’enllumenat públic per lluminàries led, a l’àrea compresa entre els carrers Camí de les Comes i Camí Trullets. Amb aquesta actuació, el 80 per cent de l’enllumenat serà led i el municipi guanyarà en eficiència energètica.

Una altra de les intervencions previstes serà la instal·lació de sistemes de bombatge d’aigües pluvials del polígon, necessaris per canalitzar el cabal des de la part nova del polígon. Això haurà d’evitar la construcció d’un col·lector d’aigües pluvials, pressupostat en més de 2,5 milions d’euros.

La zona nova del polígon es va construir fa onze anys i s’ubica a la sortida de la població cap a Vielha. En l’actualitat, tota l’àrea industrial acull aproximadament 130 empreses. Segons va assenyalar Latorre, és necessari que el polígon sigui capaç de continuar atraient firmes per afavorir el desenvolupament local.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'ajornament de les eleccions catalanes al maig?