Totes les Cambres catalanes reclamen que l’AVE barat pari a Lleida

S.C.D.
17-03-2018
  • Totes les Cambres catalanes reclamen que l’AVE barat pari a Lleida

Les Cambres de Comerç de Catalunya van donar suport ahir (en la comissió d’ordenació del territori) que el futur tren AVE low-cost entre Madrid i Barcelona, anomenat EVA, tingui parada tant a Lleida com a Girona. “Necessitem més que ningú que aquest nou tren tingui parada a Lleida per l’impacte que podria tenir tant en el turisme com en la indústria agroalimentària de la província”, va dir el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó. “No és necessari que tots els trens parin, demanem que, com a mínim, el 50% dels convois d’aquesta nova línia tinguin parada fixada a Lleida”, va afegir, una petició a la qual es va afegir també el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènech Espalader. “Considerem que la parada de l’EVA a Lleida és una proposta racional i a nosaltres també ens interessa que arribi fins a Girona, per la qual cosa demanarem que s’ampliï el traçat”, va recalcar Espalader.

Així mateix, les cambres veuen amb bons ulls la liberalització del transport ferroviari de passatgers que hauria d’entrar en vigor a partir de l’any 2020, com ja s’ha fet en el transport de mercaderies. “Creiem que aquesta mesura permetria que les empreses privades poguessin entrar al sector i en potenciaria la competitivitat i qualitat”, va destacar Simó.

Paral·lelament, la comissió també ha mostrat el seu rebuig del projecte de variant de l’N-230 a Vielha, a causa de l’afectació que pot tenir sobre el paisatge. “Creiem que aquesta nova variant seria perjudicial per a la zona, a més que representaria que el transport hagués de fer una volta innecessària en un tram pel qual passen aproximadament cinc-cents camions diaris i és una via de connexió clau amb França”, va destacar Simó.

La comissió també va demanar al ministeri de Foment que acceleri els tràmits per acabar el Corredor Mediterrani ferroviari, concretament la connexió entre Barcelona i València, i també sol·licitaran al govern francès que construeixi la línia d’alta velocitat entre Perpinyà i Montpeller, que de moment es troba paralitzada. En aquest sentit, el director del consell de les Cambres de Comerç de Catalunya, Narcís Bosch, va assenyalar que s’ha creat un consorci que té com a objectiu potenciar el transport de mercaderies per carretera, tren, vaixell o avió entre Catalunya i Occitània.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next