Treball exigeix 4 milions a Vall Companys per cotitzacions de falsos autònoms a Avidel

REDACCIÓ
25-09-2018
  • Treball exigeix 4 milions a Vall Companys per cotitzacions de falsos autònoms a Avidel

Inspecció de Treball reclama al grup agroalimentari Vall Companys el pagament de 4 milions d’euros en concepte de cotitzacions a la Seguretat Social de 180 persones que treballen al seu escorxador de pollastres, Avidel, però que els últims quatre anys ho han fet com a falsos autònoms de la cooperativa Servicarne, segons va denunciar ahir CCOO. El sindicat afirma que l’import que arribarà a reclamar-li la Inspecció en el conjunt de l’Estat per fets similars en altres empreses del grup superarà els cinquanta milions d’euros. Va citar el cas de Cárnicas Cinco Villas i Pondex a Aragó, Frimancha i Frival a Castella-la Manxa i Patel a Catalunya.

El sindicat assegura que Inspecció va ordenar l’alta d’ofici dels 180 treballadors d’Avidel, però que Vall Companys, que ha recorregut la decisió, no l’estaria acatant. Comissions Obreres afirma que ha traspassat seixanta d’aquestes persones a l’empresa de multiserveis TQ, mentre que la resta es troben en un llimb, ja que apareixen d’una banda com a cotitzadors en el règim general i, de l’altra, com a autònoms. En aquesta línia, va xifrar en només quaranta-quatre els empleats en plantilla a l’escorxador. Fonts de l’empresa, per la seua part, van apuntar que a Lleida compta amb noranta cooperativistes contractats del total de treballadors del grup a la província, que xifra en 800. Mentrestant, el sindicat assegura que Vall Companys va facturar l’any 2016 un total de 1.501 milions d’euros i que només xifrava en 100,2 milions les seues despeses en personal, que seria propi, i 239 més en contractació externa.

En aquest context, va amenaçar amb la convocatòria d’una vaga al grup al mes de novembre si no es reverteix la situació i s’acaba amb els falsos autònoms que, insisteix, es veuen forçats a jornades de més de dotze hores i sense els drets del personal en plantilla.

D’altra banda, el sindicat ha posat en marxa la campanya El semàfor, amb l’objectiu de sensibilitzar i informar la societat sobre quines empreses i quins productes compleixen els criteris de seguretat i “justícia social”. Demanarà el suport de la distribució i dels consumidors finals perquè no comprin els seus productes.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria de contemplar la violència vicària com a violència de gènere?