Treballadors d'una residència de Fraga tornen a casa al cap de 34 dies

REDACCIÓ
Publicat: 
28-04-2020
Actualitzat: 28-04-2020 11:25
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Treballadors d'una residència de Fraga tornen a casa al cap de 34 dies

Deu treballadors de la residència del Cinca a Fraga van deixar ahir la quarantena voluntària que havien seguit des del 23 de març passat juntament amb els 42 usuaris del centre i van tornar a les seues cases per ser substituïts per un grup de 13 empleats més, que ja se n’aniran cada dia a casa. La sortida dels treballadors de la residència va estar carregada d’emoció i van ser rebuts per alguns familiars a la porta de l’establiment. La directora, Cira Jover, va explicar que la mesura ha permès que no hi hagi cap contagi al centre sanitari i va manifestar que la iniciativa és “molt recomanable” per preservar la salut dels ancians. “Avui ja no estic tan tranquil·la”, va dir la directora després de deixar el confinament al cap de 34 dies. Malgrat tot, la plantilla pren estrictes mesures d’higiene abans de posar-se en contacte amb els usuaris. Jover va explicar també que han demanat fer tests al personal abans que entrés a treballar i l’administració ho ha rebutjat al no presentar símptomes.

Per la seua banda, a les residències d’Almacelles, Aitona, la Pobla de Segur i Vielha no s’han registrat més casos o defuncions per coronavirus, després que es detectessin brots als geriàtrics d’aquests municipis. En aquests casos, s’estan extremant les precaucions per evitar nous contagis.

No hi ha hagut nous casos a centres de Lleida com els d’Almacelles, Aitona, la Pobla o Vielha

Així mateix, a la residència de la Fuliola, on des de l’inici de la crisi sanitària han mort 20 persones (encara que es desconeix quantes tenien coronavirus malgrat que al centre hi ha un brot), “a poc a poc va tornant la normalitat, no hi ha episodis de febre i alguns residents han començat a sortir al pati seguint les mesures de seguretat”, segons l’ajuntament.

Comparteix

També t'interessarà