Tres equips en la recerca del càncer de l’IRBLleida reben finançament de La Marató 2018

REDACCIÓ
31-10-2019
  • Tres equips en la recerca del càncer de l’IRBLleida reben finançament de La Marató 2018

Tres equips en la recerca del càncer de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) rebran finançament de La Marató de TV3  i Catalunya Ràdio per dur a terme un projecte durant tres anys per augmentar la qualitat i l’esperança de vida de les persones amb càncer. Es tracta dels projectes presentats pel responsable del grup Senyalització Cel·lular per Calci, Carles Cantí, el responsable del grup de Patologia Oncològica, Xavier Matias-Guiu, i la vicerectora d’Estudiants i Ocupabilitat de la Universitat de Lleida, Montse Rué.

Cantí, que liderarà el projecte, ha estat guardonat pel projecte titulat “Targeting calcium channels against primary and resistant glioblastoma”. Per la seva part, Matias-Guiu participa en un projecte liderat pel Vall d'Hebron Institute of Oncology (VHIO) que porta per títol “Personalized immunotherapy for endometrial càncer”. Montse Rué també participa en un projecte liderat pel Vall d'Hebron Institute of Oncology (VHIO) titulat "Liquid Biopsies for the identification of mechanisms of resistance to PARP inhibitors in BRCA1/2- associated cancers". En total, els professionals investigadors de l’IRBLleida rebran aproximadament 350.000€ amb el finançament de La Marató.

Els 15 milions d’euros recaptats en l’edició 2018 de La Marató permetran a la Fundació, a més de sensibilitzar la societat sobre el càncer, fer la inversió anual més gran en recerca de la seva història. En total es premiaran 96 equips que treballaran durant els pròxims tres anys per trobar respostes al càncer, una malaltia que, malgrat els grans avenços fets en els últims anys, continua tenint una incidència molt alta: un de cada dos homes i una de cada tres dones en tindran al llarg de la vida.

En 27 anys de trajectòria, La Marató de TV3 ha impulsat 872 projectes de recerca, en els quals han intervingut 8.000 investigadors, i que han aportat avenços notables en la salut del conjunt de la societat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?