Tres investigadors de Lleida, en xarxes europees per enfortir la recerca i la interacció entre el personal investigador

REDACCIÓ
06-07-2020
  • Tres investigadors de Lleida, en xarxes europees per enfortir la recerca i la interacció entre el personal investigador
  • Tres investigadors de Lleida, en xarxes europees per enfortir la recerca i la interacció entre el personal investigador
  • Tres investigadors de Lleida, en xarxes europees per enfortir la recerca i la interacció entre el personal investigador

Tres investigadors de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) formen part de les xarxes europees COST Action, unes  xarxes temàtiques dedicades a la col·laboració científica per enfortir la investigació científica i tècnica a Europa i establir col·laboracions i interaccions entre el personal investigador. Es tracta dels investigadors Reinald Pamplona, responsable del grup de recerca Fisiopatologia metabòlica, José Manuel Valdivielso, responsable del Grup de recerca translacional vascular i renal i Oriol Yuguero, responsable del Grup de Recerca Transversal de la Urgència i l'Emergència. Actualment no compten amb finançament, però si formen part dels grups de treball per tirar endavant nous projectes col·laboratius.  Els tres investigadors són també professors de la Universitat de Lleida.

Pamplona és un dels investigadors de la xarxa EpiLipidNET, té com a objectiu construir i mantenir una xarxa paneuropea multidisciplinària d’investigadors bàsics i clínics i empreses que treballen en el camp de la lipidòmica i l’epilipidòmica per impulsar un centre d’excel·lència en recerca, coneixement avançat i transferència de tecnologia. EpiLipidNet inclou cinc grups de treball interactius que abasten mètodes analítics i enfocaments computacionals. La lipidòmica i epilipidòmica es dediquen a la recerca del coneixement dels lípids, que representen una gran varietat de molècules que juguen diferents rols. S’han trobat implicats lípids en la regulació de mecanismes importants que intervenen en lesions dels teixits, la inflamació i malalties no transmissibles relacionades, que són responsables de prop del 70% de totes les morts als països desenvolupats.

Valdivielso forma part de VascAgeNet, xarxa d’investigació en l’envelliment vascular. L’objectiu de VascAgeNet és establir una xarxa que treballi per perfeccionar, harmonitzar i promoure l’ús de mesures d’envelliment vascular, per millorar la pràctica clínica i reduir la càrrega de malalties cardiovasculars en l’àmbit mundial.

Per la seva part, Yuguero és un dels dos representants de l’Estat espanyol de la xarxa sobre Biomarcadors en Parada Cardiaca i Reanimació. El seu objectiu és reconèixer les persones en situació de risc d’aturada cardíaca sobtada, dissenyar estratègies preventives i oferir un tractament oportú i eficaç. Aquesta xarxa inclou investigadors de diferents disciplines, com ara cardiologia, biologia molecular, ciències de reanimació, medicina d'emergència, pràctiques generals i economia de la salut.

Les accions COST estan obertes a investigadors i innovadors que col·laborin en un camp de la ciència i la tecnologia d'interès comú basat en un programa de treball conjunt de quatre anys.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta