Tres productors lleidatans premiats per tenir els millors olis verges d'oliva de Catalunya

REDACCIÓ
Publicat: 
21-01-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Tres productors lleidatans premiats per tenir els millors olis verges d'oliva de Catalunya
    Peu de foto: 
    Ajuntament de les Borges Blanques

La 60a Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues ha fet entrega aquest divendres dels premis als seus millors olis segons el Panell de Tasts Oficials d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, que per tercer any consecutiu ha distingit de forma diferenciada els grans i els petits productors i que ha servit per guardonar Degustus de la Cooperativa de la Granadella, Cuadrat Valley, la Cooperativa de Sant Isidre de les Borges, el Restaurant Hostal Benet, Arbequí de Vilasana i Mas Montseny, entre les diferents mostres que s’han presentat en cadascuna de les dues categories.

Els olis guardonats en la categoria de grans productors, que són aquells que produeixen més de 3.000 litres, han estat Elixir Despinyolat, de Cuadrat Valley, que ha obtingut el guardó al millor oli verge extra fruitat verd amarg. Per la seva banda, Degustus, de la Cooperativa de la Granadella ha estat premiat com el millor oli verge extra fruitat verd dolç, i Terrall de la Cooperativa de Sant Isidre ha estat proclamat el millor oli verge extra fruitat madur de la fira. Pel que fa als petits productors, amb menys de 3.000 litres produïts, Arbequí de Vilasana ha obtingut la distinció en oli verge extra fruitat verd amarg, el Restaurant Hostal Benet en verd dolç i Mas Montseny en madur.

Núria Palau agraeix l’esforç de les productores i productors de les Garrigues

L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha volgut reconèixer, durant la seva intervenció, la gran tasca i l’excel·lent oli d’oliva verge extra que fan grans productors i productores del territori, “emprenedors i emprenedores, gent valenta que ha sabut explotar tot el potencial que dona la terra per obtenir-ne un resultat de gran qualitat, que ja s’ha convertit en una autèntica exquisidesa que es pot trobar a les botigues gourmet”, ha explicat. Per a Palau, per tant, és de justícia premiar l’esforç que fan dia rere dia tots aquests productors i productores, “ja que ha estat la vostra dedicació la que ha aconseguit més que ningú situar les Garrigues en el mapa i donar lloc, entre moltes altres coses, a aquestes 60a edicions de la Fira de l’Oli i les Garrigues”, ha explicat.

Els actes de dissabte

Altres les novetats destacades de dissabte, al matí hi haurà un homenatge encapçalat pel president Artur Mas i dedicat a totes les persones qui han donat suport a la fira. També destaca l'agermanament amb la Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell, que apadrinaran els ambaixadors de l'Oli de Qualitat de Catalunya 2023: l'empresari vitivinicultor i enòleg Tomàs Cusiné i la periodista Mireia González. A la nit, tindrà lloc el Sopar de l’Expositor, així com el Concert de l'Oli, a càrrec de Doctor Prats.

Igualment, durant tot el certamen hi haurà una setantena d'actes, entre les quals 44 xoucookings i prop d'un centenar d'expositors d'oli i productes de proximitat repartits en més de 5.800 m2. La 60a Fira de l’Oli i les Garrigues també compta amb xefs amb sis estrelles Michelin que ofereixen xoucookings en directe durant els tres dies del certamen, el millor mestre xocolater del món, el copresentador del 'Cuines' de TV3 i grans figures de la gastronomia del nostre país. La clausura estarà dedicada a tots els equips que històricament han fet Fira i als expositors i expositores.

Comparteix

També t'interessarà