Tret de sortida al Sant Miquel de les Lletres amb debats i tallers a totes les llibreries lleidatanes

REDACCIÓ
Publicat: 
18-09-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Tret de sortida al Sant Miquel de les Lletres amb debats i tallers a totes les llibreries lleidatanes
  Peu de foto: 
  Fundació Privada Horitzons 2050
 • Tret de sortida al Sant Miquel de les Lletres amb debats i tallers a totes les llibreries lleidatanes
  Peu de foto: 
  Fundació Privada Horitzons 2050
 • Tret de sortida al Sant Miquel de les Lletres amb debats i tallers a totes les llibreries lleidatanes
  Peu de foto: 
  Fundació Privada Horitzons 2050

La Fundació Privada Horitzons 2050 donarà el tret de sortida al Sant Miquel de les Lletres, una nova activitat literària que tindrà lloc a la ciutat de Lleida del 18 al 24 de setembre, amb una taula rodona sobre el foment de la lectura entre la directora del Pla Nacional del Llibre i la Lectura, Montse Ayats, l’editora Eulàlia Pagès, la bibliotecària Anabel Ramos i el director de l’institut escola Torre Queralt, Àngel Ibaceta. Moderat pel llibreter Jordi Caselles, el debat tractarà sobre com fomentar la lectura en un marc minvant tant de l’ús social del català com dels nivells de comprensió lectora, tal com alertava el president de la Fundació, Antoni Gelonch, en la presentació del passat divendres a Barcelona. D’aquí que l’objectiu sigui que “editors, llibreters, autors i públic puguin intercanviar experiències i coneixements” al llarg de ‘7 dies de literatura en català’, tal com resa el lema d’aquesta nova iniciativa per part de la Fundació Privada Horitzons 2050, que pretén contribuir eficaçment a la difusió i estima del català entre els seus conciutadans.

Al debat d’aquesta tarda a l’Abacus li’n seguiran tres més, els dies 20, 21 i 22 de setembre a La Fatal, la Llibreria Caselles i La irreductible respectivament, amb la rivalitat entre autors mediàtics i perifèrics, la manca d’interès per la cultura i la literatura feminista com a principals focus d’atenció dels mateixos. Abans, però, Àgata Losantos, especialista en foment lector, impartirà un taller pràctic per conèixer eines de dinamització lectora a l’aula, adreçat a mestres i professors, que ja comptabilitza una trentena d’inscrits. Serà demà entre les 18 i les 19.30 hores a la Sala Alfred Perenya de Lleida sota la direcció de la llibretera Mertxe París, també vicepresidenta segona del Gremi de Llibreters de Catalunya.
 
Pel que fa a la resta d’actes, durant el cap de setmana les llibreries i editorials lleidatanes sortiran al carrer amb parades de llibres en català, concretament a la plaça de la Catedral i el pati de l’IEI (antic hospital de Santa Maria), que també acolliran sessions de contacontes per als més menuts i sengles vermuts literaris.
 
La Fundació Privada Horitzons 2050 organitza la primera edició del Sant Miquel de les Lletres mitjançant un comitè creat per a l’ocasió que ha comptat amb la participació del president d’Òmnium Ponent-Lleida, Andreu Vàzquez; la vicepresidenta segona del Gremi de Llibreters de Catalunya, Mertxe París; el llibreter Jordi Caselles; la presidenta de l’Ateneu Popular de Ponent, Carmina Pardo; l’escriptora Marta Alòs; els editors de Fonoll i Pagès, Josep Gelonch i Joana Soto respectivament, i el mateix Antoni Gelonch, recentment guardonat amb la Creu de Sant Jordi 2023. També hi col·laboren el Ministeri de Cultura i Esports, el Departament de Cultura, la Diputació de Lleida, la Paeria, el Gremi de Llibreters de Catalunya, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana (EDITORS.CAT).

Comparteix

També t'interessarà