Tret de sortida a la campanya “Al Clot, en català” pel foment de la llengua

REDACCIÓ
Publicat: 
29-01-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Tret de sortida a la campanya “Al Clot, en català” pel foment de la llengua
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Aquest dissabte s’ha iniciat el programa “Al Clot, en català”, una campanya que té per objectiu fomentar el català com a eina de cohesió ja sigui en l’àmbit comercial i professional, en el formatiu o en el personal. Així, es vol donar a conèixer tot un seguit de serveis que el Centre de Normalització Lingüística (CNL) ofereix de forma coordinada amb veïnat, entitats, comerços i centre educatius del barri. Es tracta d’una campanya duta a terme ja al barri de Noguerola i que s’estén ara al Clot.

Aquesta iniciativa ve impulsada, a través del Grup Dinamitzador del Consell de la Zona 15, per l’Associació Contra el Càncer Lleida, l’Associació de Comerciants del Clot i confluències, l’Associació de Veïns del Clot i confluències, l’Ateneu Popular de Ponent, l’Agrupament Escola Alosa, el Club d’Escacs Flanc de Dama, la Comunitat Islàmica Imam Malik, l’Escola Sant Josep de Calassanç, l’Església Evangèlica Baptista de Lleida, l’INS Escola del Treball, l’Associació Reintegra de Lleida i la Unitat Pastoral Pilar-Magdalena.

Durant l’acte, al qual ha assistit el regidor de Mobilitat i Serveis Urbans Joan Ramon Castro, s’han explicat totes les activitats i serveis que ofereix el CNL, així com s’han pogut escoltar els diferents testimonis de les experiències de diverses persones en l’aprenentatge del català, sigui de manera autònoma o bé acompanyats de les propostes del mateix CNL. D’aquesta manera, s’ha donat a conèixer l’activitat de les parelles lingüístiques, quina vinculació i quins serveis ofereix el CNL als comerços, l’experiència dels nouvinguts en aprendre a parlar el català i la seva importància en l’àmbit social i en la vida al barri o bé, l’ús de la llengua al pati de l’escola, entre altres.

Al llarg de la jornada s’han realitzat un seguit d’activitats lúdiques com un taller de dansa per incentivar el ball tradicional a la mateixa plaça, bitlles, jocs de taula, uns escacs gegants per jugar de manera col·lectiva, una gimcana, activitats infantils i un conta-contes per als més petits. Les activitats han anat acompanyades de la coca amb xocolata que han pogut prendre els assistents.

Comparteix

També t'interessarà