Un estudi determina que una alta proporció de persones no fumadores pateixen l'MPOC

REDACCIÓ
06-02-2019
  • Un estudi determina que una alta proporció de persones no fumadores pateixen l'MPOC

Un estudi dut a terme per metges de família, epidemiòlegs i neumòlegs del departament de Salut de Lleida conclou que existeix una alta proporció de persones no fumadores entre els pacients amb Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC).

Aquesta mateixa investigació també revela que les dones d’edat més avançada, amb una baixa formació acadèmica i símptomes de menor gravetat serien aquelles que tindrien més risc de desenvolupar aquesta malaltia sense haver fumat mai, ja sigui per l’exposició a factors com la contaminació interior o el fum de les cuines privades. L’MPOC representa la quarta causa de mort a nivell mundial i els sanitaris estimen que l’any vinent ocuparà el tercer lloc del rànquing. Precisament, conèixer els diversos factors de risc que s’associïn a la malaltia en aquells pacients que mai no han fumat podria facilitar la implementació de mesures per poder evitar la progressió d’aquesta dolència.

A la investigació lleidatana, publicada a la revista Atención Primaria, han participat 512 pacients amb una malaltia pulmonar obstructiva crònica de l’Àrea Bàsica de Salut del Pla d’Urgell, dels quals un 33,2 per cent mai no havia fumat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?