Un incendi calcina 16,4 hectàrees a l’Horta de Lleida

A. GUERRERO
03-06-2019
  • Un incendi calcina 16,4 hectàrees a l’Horta de Lleida
  • Un incendi calcina 16,4 hectàrees a l’Horta de Lleida

Els Bombers de la Generalitat van treballar ahir en cinc incendis de vegetació a les comarques de Lleida. El més greu va ser el que es va produir a la partida de Rufea, a l’Horta de Lleida. Els Bombers van rebre l’avís a les 12.30 hores i van treballar en l’extinció set dotacions terrestres i un helicòpter.

Fins a les 15.09 hores no van poder donar-lo per estabilitzat i a les 15.52 hores, per controlat. El foc va arrasar principalment camps i matolls. També hi va haver tres focs a la serra de Bellmunt, en un Espai d’Interès Natural (EIN). Hi va haver focus a Bellmunt d’Urgell, amb 0,4 hectàrees afectades; Montgai amb 1,7 hectàrees calcinades, i Penelles, amb 2.500 metres quadrats, segons els Agents Rurals. Hi van treballar un mitjà aeri i sis de terrestres.

Els Bombers també van extingir incendis a Alcarràs i Oliola. En el primer cas, declarat a les 15.07 hores, ves an cremar 2.000 metres quadrats al costat de la carretera LV-800. A Oliola, a les 16.13 hores, el foc va arrasar les proximitats de la masia Casanova. S’hi van desplaçar un mitjà aeri i quatre dotacions terrestres.

D’altra banda, fins a vuit dotacions van acudir ahir a la tarda fins al centre de la ciutat de Lleida al declarar-se un foc en un solar de la plaça Sant Joan. Es va cremar l’aïllant de l’església de Sant Joan.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...