Un incendi en unes instal·lacions de fibra deixa sense telèfon i internet diversos municipis de Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
17-04-2024
Actualitzat: 17-04-2024 17:53
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Un incendi en unes instal·lacions de fibra deixa sense telèfon i internet diversos municipis de Lleida
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pixabay)

Un incendi en les instal·lacions de la xarxa de fibra òptica provoca una avaria que deixa sense servei de telefonia fixa i internet a diversos municipis de la demarcació de Lleida. Protecció Civil ha activat el pla Procicat en fase de prealerta arran de la incidència. Mollerussa és una de les localitats afectades, amb el tall del cable de la central Lleida-Garrigues, deixant sense internet al municipi, impedint la prestació de serveis que requereixen connexió a Internet. Altres municipis del Pla d'Urgell, el Segrià i les Garrigues també es veuen afectats per aquesta avaria.

Els Mossos d'Esquadra han informat que, fins al moment, l'empresa Telefònica no ha interposat cap denúncia relacionada amb la incidència, per tant, encara no s'ha iniciat cap investigació sobre els fets. Malgrat això, s'han registrat dos incidents que es creu que estan relacionats amb la caiguda del servei a la zona afectada.

El primer incident va tenir lloc als afores de Lleida, prop de la carretera LL-11, on es troba una instal·lació subterrània que va patir un incendi. El segon incident va ser en una altra instal·lació a Bell-lloc d'Urgell. Fins ara, les autoritats no poden determinar si aquests esdeveniments són resultat d'un sabotatge, un intent de robatori fracassat o simplement una avaria tècnica.

Comparteix

També t'interessarà