⏯️ Un lleidatà recorrerà 3.200 quilòmetres en bici per les víctimes de la guerra a Ucraïna

LLEIDA.COM / Miquel de Santiago
Publicat: 
09-03-2023
Actualitzat: 24-03-2023 13:26
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Un lleidatà recorrerà 3.200 quilòmetres en bici per les víctimes de la guerra a Ucraïna

El jove lleidatà Genís Camí emprendrà aquest juliol una aventura solidària que el portarà a recórrer milers de quilòmetres en favor dels afectats per la guerra d’Ucraïna. L’any passat ja s’hi va entrenar amb un viatge semblant i, enguany, vol assolir una nova fita amb una vessant solidària. 

“L’1 de maig de 2022, vaig decidir emprendre un viatge en bicicleta des de casa meva, a Varsòvia, Polònia, fins la que va ser i sempre serà la meva primera casa: LLEIDA”. En Genís va recórrer 9 països europeus en 10 dies, amb sortida des de Polònia i arribada a la ciutat de Lleida. “La neu, el fred, la calor, les nits interminables i el vent van ser el millor entrenament” per al nou repte solidari que s’ha marcat al calendari aquest estiu, amb l’objectiu de transitar les fronteres de la República de Polònia.

⏯️ Concentració silenciosa a Lleida pel primer aniversari de la invasió d’Ucraïna
Peu de foto: 
Foto Miquel de Santiago

La seva intenció és recórrer 3.200 quilòmetres i aportar 1 Zloty (moneda de Polònia) per cada quilòmetre recorregut a una ONG polonesa que treballa per ajudar les persones afectades per la guerra iniciada el passat febrer del 2022. Cada quilòmetre comptarà i en Genís fa una crida a la participació ciutadana, amb l’objectiu que “els i les ucraïneses tornin a tenir la vida que tothom mereix, una vida en pau".

En aquest sentit, els i les participants que vulguin contribuir en aquesta iniciativa podran fer-ho durant el mes de juliol d'aquest 2023, recorrent 10, 20 o 100 quilòmetres amb bicicleta, corrent o en el mitjà esportiu que es desitgi i aportar 1 Zloty, Euro o altres divises. Properament, en Genís habilitarà el web a través del qual s’hi podrà col·laborar amb aportacions i donatius.

Comparteix

També t'interessarà