Un mercat de productes de proximitat o un museu, idees per al Mercat del Pla

REDACCIÓ
11-04-2018
  • Un mercat de productes de proximitat o un museu, idees per al Mercat del Pla

El procés participatiu sobre els nous usos del Mercat del Pla, ubicat al Barri Antic i tancat des de fa un any per la renúncia de la concessionària JamStore, ha rebut des del passat dia 1 vuit propostes telemàtiques. El tinent d’alcalde Rafel Peris va indicar que la majoria plantegen que aculli un mercat de productes de proximitat, alimentació i gastronomia. Una altra proposta similar és destinar-lo a mercat de productes de l’Horta i dos d’aquestes plantegen un museu del nen i el joc pensat per a un públic familiar i un espai per a entitats sense ànim de lucre.

A la reunió presencial d’ahir, amb representants d’entitats i partits que formen part de la taula de promoció de la ciutat, van sorgir altres propostes com per exemple convertir el Mercat del Pla en una filmoteca amb cafeteria per a projeccions lleidatanes o també un espai de lleure. En tot cas, diversos participants van incidir que s’ha de trobar una proposta viable perquè una empresa vulgui invertir a reobrir el Mercat o bé que l’ajuntament s’impliqui econòmicament en un projecte més social. Van apostar per un equipament que doni servei al barri, tenint en compte la tipologia de veïns que resideixen actualment en aquesta zona i, alhora, sigui capaç d’atreure persones de fora.

Per la seua part, els grups municipals d’Esquerra Republicana, Crida-CUP i Comú van advocar per prolongar el procés participatiu (acaba el dia 30) i implicar els veïns i comerciants del barri. Quan acabi el termini d’aportacions per via telemàtica, se n’analitzarà la viabilitat tècnica i econòmica, abans de prendre una decisió. Així mateix, s’han d’ajustar als usos permesos per a l’edifici, que al seu torn està catalogat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertada la nova limitació de les reunions socials a 6 persones?