Un reportatge sobre el trànsit de gènere guanya el premi Mila de fotoperiodisme de Lleida

ACN
01-03-2022
  • Un reportatge sobre el trànsit de gènere guanya el premi Mila de fotoperiodisme de Lleida

Un recull fotogràfic que documenta la història del trànsit de gènere de la Roberta ha guanyat el premi Mila de Periodisme en la categoria de fotoperiodisme. Es tracta de 'Viatge a Venus', de Maria Wayra Ficapal, publicat a l'Ara Diumenge. En la categoria de premsa escrita, el jurat ha atorgat el premi a 'Víctimes de la justícia patriarcal', publicat per Anna Celma Melero al diari La Directa. Un treball sobre dones forestals, 'Anhels d'Aixopluc', de Júlia Riq, publicat a La Bonne, ha estat guardonat en la categoria audiovisual i pel que fa a la categoria de mitjans digitals, el jurat ha atorgat el primer premi a 'Dones sense llar. Històries de supervivència', de Clàudia Marcela Frontino, publicat a Ara Digital.

El jurat del Premi Mila de Periodisme per la Igualtat de Gènere a Lleida ha fet públics, aquest dilluns al migdia, els noms de les guanyadores de la 15a edició, en un acte que ha tingut lloc a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida.

A més de les premiades, el jurat també ha concedit quatre accèssits als reportatges 'Jo sí que et crec', de Núria Vila i Norma Nebot, emès a la cadena BTV; a 'Un any de lluita pel dret a l'avortament a Lleida i l'Alt Pirineu', de Noèlia Caselles, emès a Catalunya Ràdio; a 'Salut! La vida amb elles', una col·lecció de reportatges de Magda Gregori Borrell, publicada al diari La Mira, i a 'Cuerpos con discapacidad. Sexualidad invalidades', publicat per Meritxell Rigol Barbarà a la Revista CTXT.

La tinent d'alcalde i regidora de Feminismes, Sandra Castro, i el president del Col·legi de Periodistes a Lleida, Rafa Gimena, han fet una valoració positiva d'aquesta 15a edició. Quantitativament, perquè ha recuperat les xifres de participació prepandèmia i, qualitativament, perquè ha comptat amb una gran varietat temàtica.

La tinent d'alcalde, a més, ha fet èmfasi que la majoria de treballs estan signats per dones i ha manifestat el seu desig que augmenti la participació masculina en les pròximes edicions del Premi Mila, per normalitzar la comunicació i la informació amb perspectiva de gènere.

El lliurament del premi a les periodistes guanyadores tindrà lloc el dia 10 de març, a les 6 de la tarda, en el Saló de Plens del Palau de la Paeria, dins del marc dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

El Jurat de la 15 edició del Premi Mila de Periodisme ha estat format per Sandra Castro; Rafa Gimena; Montserrat Casdadellà, consellera del Consell Municipal de les Dones; Laura Alcalde, periodista lleidatana col·legiada; Monica Pelliccia, periodista guardonada en dues edicions – la IX i la XIII - del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida; i Isabel Hornos, tècnica de Polítiques d'Igualtat de la Regidoria d'Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes de l'Ajuntament de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com afrontes l'arribada del setembre?