Un snack de préssec i un restaurant amb cuina de festes tradicionals, Premis al Talent Jove

REDACCIÓ
Publicat: 
03-06-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Un snack de préssec i un restaurant amb cuina de festes tradicionals, Premis al Talent Jove
    Peu de foto: 
    REDACCIÓ

Un snack amb subproductes de préssec; un restaurant amb cuina de festes tradicionals; una beguda isotònica; o una campanya de reactivació del comerç a Guissona, són alguns dels projectes escolars que la Fundació Comunitària Raimat Lleida (FCRL) i l'Associació de Directius de l'Educació de les Terres de Lleida (ADSLL) han reconegut en el marc del 1r Premi al Talent. El Raimat Lab del Castell de Raymat acull avui, dia 31 de maig, l'entrega de premis amb una xarla motivadora del jove emprenedor Marc Ibós de Talkual, a partir de les 19 hores.

Els guanyadors en Categoria A (educació obligatòria) han estat: Aran Gras de l’Escola Doctor Serés d’Alpicat, amb 11 anys, i el treball "Solucions econòmiques a la nostra localitat”; Paula Gonzàlez Martínez i Marina Serra de l’Institut Manuel de Montsuar, amb 13 anys amb el projecte "La Terra el nostre Món"; i Laia Tena González, Aniol Julià Pujol, Diana Paliychuk del centre FEDAC Guissona, amb 16 i 15 anys, i la candidatura "Campanya de reactivació del comerç a Guissona".

Pel que fa als joves de la Categoria B, (corresponent a Batxillerat, Formació Professional i Escola Oficial d'Idiomes i Escola d'Adults), els guanyadors han estat: Daniela Rodié Farré de l’Institut Manuel de Montsuar, amb 18 anys, i la seva proposta "Revalorització dels subproductes del préssec a través del desenvolupament de productes innovadors: creació d'un snack"; Néstor Báez Jiménez de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, amb 25 anys, i el projecte "Beguda Isotònica saludable"; Paula Canyadell Fàbregas de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, amb 20 anys, i el disseny del restaurant "Camí a Casa"; i Noemí Fortón Moix de l’Escola Oficial d’Idiomes, amb 35 anys, i la proposta "Un viatge a les Aran Islands amb els 5 sentits".

El jurat també ha reconegut com a finalista, en categoria B1, el treball "Del disseny d'un fanzine al mercat d'intercanvi: una eina per remoure consciències" de Berta Torreguitart Forns de l’Institut Almatà de Balaguer, amb 17 anys. Així com un primer i segon finalista, en categoria B3, als projectes Sòlslab & CO d'Adriana Lloveras Planella i Ionela Craiu Craia de l’INS Escola del Treball de Lleida, amb 20 anys; i "Stop Fast Fashion" de Marta Betbesé Ramírez i Judit Bellon Oliver també de l’INS Escola del Treball, amb 20 anys.

Elena de Carandini Raventós, presidenta de la FCRL, ha volgut destacar "la necessitat de crear oportunitats per aprofitar tot el talent dels joves del territori"; mentre que el president d'ADSLL, Òscar Ramon Torrelles ha insistit en "la importància de reconèixer el talent dels estudiants per donar confiança i encoratjar-los a posar en marxa els seus projectes".

Els treballs s'han presentat en dues categories que alhora es dividien en tres i quatre subcategories, respectivament. En categoria A, corresponent a l'ensenyança obligatòria, es premiarà per valor de 200 euros el millor treball de cada subcategoria: Educació Primària Cicle Superior (A1); 1r/2n Educació Secundària Obligatòria (ESO) (A2); 3r/4t Educació Secundària Obligatòria (ESO) (A3). Mentre que en Categoria B, que inclou l'educació postobligatòria i d'adults, es premiarà per valor de 350 euros el millor treball de cada subcategoria: Batxillerat (B1); Formació Professional Grau Mig (B2); Formació Professional Grau Superior (B3); i Escoles Oficials d'Idiomes i Escoles d'Adults (B4).

Comparteix

També t'interessarà