Un total d'11 famílies del Segrià sol·liciten acollir nens i nenes sahrauís durant aquest estiu

REDACCIÓ
20-06-2022
  • Un total d'11 famílies del Segrià sol·liciten acollir nens i nenes sahrauís durant aquest estiu
    Peu de foto: 
    Sàhara Ponent

Onze famílies del Segrià han sol·licitat ja acollir infants sahrauís aquest estiu en el marc del programa “Vacances en Pau”, una iniciativa organitzada per Sàhara Ponent i el Front Polisario amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida que permetrà que diversos nens i nenes procedents dels campaments de refugiats sahrauís d’Algèria passin els mesos de juliol i agost a les terres de Ponent. El programa es reactiva després de dos anys d’aturada per culpa de la pandèmia, i en aquesta edició vindran a Lleida infants de 7 o 8 anys que no havien participat anteriorment en cap campanya de “Vacances en Pau”.

Sàhara Ponent ha iniciat aquesta setmana la formació de les famílies, procedents dels municipis de Lleida, Almenar, Llardecans i Torrefarrera, i que en la seva majoria acolliran per primera vegada un nen o nena sahrauí. Durant la formació les parelles acollidores reben informació general sobre la situació del poble sahrauí i els objectius i característiques del projecte “Vacances en Pau” i informació més específica sobre costums, hàbits dels petits i sobre les obligacions que han d’assumir, com les visites mèdiques que han de fer els infants.

El projecte és obert a la incorporació de noves famílies acollidores, sempre que es trobin entitats o institucions -que són generalment els ajuntaments dels municipis amb famílies acollidores- que aportin les partides necessàries per sufragar el transport d’anada i tornada entre Algèria i Catalunya. Enguany els problemes diplomàtics entre Espanya amb Algèria ha encarit el viatge, ja que el país magrebí ha anul·lat la majoria de vols regulars i caldrà noliejar xàrters.

Els nens i nenes arribaran entre el 2 i el 3 de juliol a Lleida i tornaran als campaments a principis de setembre. En el decurs de la seva estada al Segrià, els petits participaran en diverses trobades institucionals i activitats festives, a més de rebre una atenció sanitària completa. Aquesta consistirà en un examen pediàtric general al CAP de la zona de cada infant i revisions d’àmbit otorrinolaringològic, oftalmològic i odontològic a càrrec de centres que col·laboren de manera desinteressada en el programa.

Cal recordar que en la darrera edició de la campanya, l’any 2019, el Segrià va acollir 20 nens i nenes sahrauís d’entre 10 i 13 anys.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta