Una jove denuncia a la Seu d'Urgell una agressió sexual per part de sis homes

A.G.B.
02-01-2019
  • Una jove denuncia a la Seu d'Urgell una agressió sexual per part de sis homes

Els Mossos d’Esquadra investiguen l’agressió sexual perpetrada suposadament per 6 homes contra una jove de 19 anys la matinada del passat 25 de desembre en un local de lleure nocturn de la Seu d’Urgell. La policia va arrestar el divendres de la setmana passada un dels presumptes autors hores després que la jove denunciés el cas. Els Mossos proven ara d’identificar la resta d’implicats, que serien veïns d’Andorra, per procedir a la seua detenció.

L’agressió sexual va tenir lloc durant la festa de la Nit de Nadal al local La Murga. Un portaveu de la discoteca va explicar dilluns que el suposat atac grupal a la jove es va produir als serveis de l’establiment. Un familiar de la víctima va comunicar hores després als responsables de La Murga el que havia succeït. El portaveu del local va afegir que “hem col·laborat en tot moment amb els Mossos d’Esquadra per aclarir el que ha succeït”. Empleats de l’establiment van prestar declaració davant de la policia.

El cas va sortir a la llum dilluns al migdia arran de la denúncia pública que van fer el Col·lectiu Feminista Alt Urgell, Col·lectiu Huldra i Arran Alt Urgell sota el títol Ni a la Seu ni enlloc, prou agressions masclistes!. En el comunicat van assegurar que “l’agressió la van realitzar un grup de cinc nois d’Andorra i un de la Seu. A poc a poc, s’està identificant els agressors i un d’ells és un component” d’un grup musical que tenia prevista una actuació en aquest mateix recinte la nit del 31. Segons el comunicat de dilluns passat, “finalment l’organització de Nit Oh Parties ens ha assegurat que no participarà en l’actuació el presumpte agressor”. Els tres col·lectius també van afegir que “continuarem denunciant tant en els espais de lleure com en el dia a dia les agressions que patim”.

Per la seua part, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, va condemnar “amb rotunditat totes les agressions, especialment aquelles que pateixen les dones”, i va oferir el seu suport a la jove, “que pot comptar amb totes les nostres eines d’atenció”. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...