Una menor afirma que un veí de Golmés li va oferir portar-la en cotxe a canvi de sexe oral i ell ho nega

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
30-11-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Una menor afirma que un veí de Golmés li va oferir portar-la en cotxe a canvi de sexe oral i ell ho nega
    Peu de foto: 
    Foto: Ignasi Gómez (ACN)

La noia va enviar fa mesos un missatge a l'acusat en què li manifestava la intenció de dir que els fets eren "mentida"


L'Audiència de Lleida ha jutjat un veí de Golmés (Pla d'Urgell) d'uns 60 anys acusat d'abusar sexualment d'una menor d'edat el 2021. La noia ha dit que, quan tenia 14 anys, l'home li va oferir portar-la en cotxe a diversos llocs a canvi de sexe oral, fet que l'acusat ha negat. A l'inici de la vista, s'ha revelat que la menor va enviar un missatge de mòbil a l'home mesos abans del judici en què li manifestava la seva intenció de dir que els fets denunciats eren "mentida" i li demanava "perdó". La noia ha dit que li va enviar aquest missatge perquè se sentia "culpable" pel fet que fos denunciat, però que les acusacions "no són mentida com a tal". El fiscal demana 9 anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual i la defensa l'absolució.

La menor ha declarat que va conèixer l'acusat després d'una festa d'aniversari que es va celebrar al domicili d'aquest al Pla d'Urgell a finals del 2020. Aleshores, ha dit que van iniciar una relació "d'amistat" en la qual li explicava "temes personals o que m'agradessin". Així, va comentar-li que volia desplaçar-se a altres municipis catalans. Va ser llavors quan, segons ha explicat, l'home li va proposar un pacte en què li oferia portar-la a llocs com Barcelona o Tarragona a canvi que ella li fes fel·lacions. "Jo vaig acceptar i ell em portava", ha dit la noia, que tenia 14 anys en el moment dels fets. També ha dit que li va enviar "fotos sexuals" i que a vegades deixava roba seva al domicili de l'home perquè s'hi quedava a dormir amb una o més amigues.

Només començar el judici, l'advocada de la defensa ha demanat incloure en el procediment judicial i a valoració de la sala un missatge de mòbil que la menor va enviar a l'acusat a finals del mes de febrer. El tribunal ha suspès durant una mica més d'una hora la vista per valorar l'escrit i incloure'l al judici. En aquest sentit, la noia ha afirmat que en el missatge li va manifestar a l'acusat la seva intenció de dir que la denúncia era "mentida" i li va demanar "perdó" perquè se sentia "culpable" que fos processat. Tot i això, ha afirmat que els fets jutjats "no són mentida com a tal".

Per la seva part, l'acusat ha negat els fets i ha dit que "mai" han succeït. Ha explicat que va conèixer la menor d'edat a la festa d'aniversari i després va agafar-li "carinyo" perquè passejava la seva gossa. Precisament perquè vetllava de l'animal, l'home ha dit que un dia va acceptar portar-la en cotxe a l'àrea de Barcelona, ja que també li venia de pas, però que mai va sol·licitar-li sexe oral a canvi. Dues testimonis han explicat a la sala que l'acusat també les havia portat alguna vegada en cotxe i mai els havia demanat a canvi res de caràcter sexual. L'home ha afegit que la noia buscava el seu suport perquè tenia una relació dolenta amb el seu pare, que és qui la va acompanyar a denunciar el cas.

Amb tot, el fiscal ha considerat que la declaració de la noia ha estat "persistent, coherent i sense contradiccions" i se sustenta en fets com que van tenir una relació "mantinguda en el temps i amb connotacions sexuals". "No era solament una relació d'amistat entre una persona madura i una nena, existia també un contingut sexual que reforça el relat de la menor", ha exposat el fiscal. D'aquesta manera, la fiscalia ha mantingut la petició de 9 anys de presó i 6 de llibertat vigilada per a l'acusat, així com que se li prohibeixi acostar-se o comunicar-se amb la víctima durant 5 anys i la indemnitzi amb 8.000 euros pels danys morals.

Pel que fa a la defensa, ha considerat que l'acusat "mai ha tingut cap problema amb la justícia ni tampoc de caràcter sexual". Ha defensat també que l'home ha ofert una declaració "sense ambigüitats i ha col·laborat en tot moment". Pel que fa a la noia, l'advocada defensora ha assenyalat que la seva declaració té "contradiccions" i "que ha quedat provat que la menor tenia problemes amb el seu pare i va buscar refugiar-se amb l'acusat, fins al punt que el seu pare va amenaçar de presentar una denúncia si continuava anant amb ell". Així, ha sol·licitat l'absolució i el judici ha quedat vist per sentència.

Comparteix

També t'interessarà