⏯️ Una resident de Balàfia, primera vacunada de la demarcació de Lleida

ACN
Publicat: 
27-12-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Una resident de Balàfia, primera vacunada de la demarcació de Lleida
  • ⏯️ Una resident de Balàfia, primera vacunada de la demarcació de Lleida
  • ⏯️ Una resident de Balàfia, primera vacunada de la demarcació de Lleida
  • ⏯️ Una resident de Balàfia, primera vacunada de la demarcació de Lleida

Milagros Garcia, de 79 anys, ha estat la primera persona en rebre la vacuna contra la covid-19 a la regió sanitària de Lleida. La usuària de la residència Balafia I de Lleida, on aquest diumenge s'han subministrat les primeres dosis de la vacuna de Pfizer i BioNTech, s'ha mostrat "contenta i feliç" i ha animat a tota al població a vacunar-se ja que "això va per llarg", ha indicat. Uns minuts més tard, ha estat el torn de Sogues Solé, una treballadora de la residència que va arribar al centre al mes d'abril. En total, aquest diumenge s'han vacunat 53 dels 65 residents que té el centre, el 81% dels usuaris, així com 17 dels 75 treballadors. Durant la propera setmana, Salut espera que les vacunes arribin a 16 centres de la regió sanitària.

Milagros Garcia, nascuda a Requena (València) fa 79 anys, ha animat a la població a vacunar-se perquè considera que el coronavirus "va per llarg". "Si no ens cuidem, anirem tots al forat. Els altres no m'importa, però jo sí", ha explicat Garcia, abans d'afegir que en un inici ella no volia posar-se la vacuna però que després ho va rumiar "molt bé" i va decidir que se l'havia de posar. Garcia, que immediatament després de rebre el vaccí ha estat ovacionada pel personal del centre, s'ha mostrat "alegre i feliç" de ser la primera persona de les comarques de Ponent en ser vacunada.

Per la seva banda, Sogues Solé ha estat la segona persona de la regió sanitària en rebre el vaccí. Solé, de 51 anys i nascuda a Bellvís (Pla d'Urgell), es va oferir per treballar a la residència el passat mes d'abril, quan va tenir coneixement que els centres residencials anaven escassos de personal. "Em sento afortunada de poder col·laborar en aquesta immunitat de grup tant necessària perquè això (el virus) no vagi endavant", ha indicat Solé una estona després de ser vacunada. Així mateix, considera que els professionals han de tenir la "responsabilitat" de vacunar-se i de fer "tot el que sigui possible" vers la gent que tenen al seu càrrec.

Així doncs, amb aquestes dues vacunacions la regió sanitària de Lleida ha donat aquest diumenge el tret de sortida a la campanya de vacunació. En total, durant la tarda s'han vacunat 53 dels 65 residents que hi ha a la residència Balafia I de Lleida, és a dir el 81% dels usuaris, a més de 17 dels 75 treballadors.

La gerent de la regió sanitària de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, ha explicat que durant la propera setmana està previst que el vaccí arribi a 16 centres residencials del territori. Així, calcula que en els propers set dies es podran vacunar unes 1.500 persones a les comarques de Lleida i 400 més al Pirineu i Aran.

Posteriorment, ha indicat que es vacunaran la resta de les 4.300 persones que viuen a les 114 residències de la regió, així com els 8.100 professionals que hi treballen. Tots ells rebran la vacuna sempre i quan compleixin els criteris clínics i expressin el seu consentiment exprés a ser vacunats, ha indicat Farreny.

Les vacunes les administraran els 2 equips de vacunació de la regió, formats per 20 infermeres cadascun. Distribuïts per parelles i en torns de matí i tarda, els professionals es desplaçaran als diferents centres residencials. Treballaran de dimarts a dissabte i dilluns serà el dia d'arribada de les vacunes a cadascun dels dos punts de distribució de la regió.

Així mateix, Divina Farreny ha destacat la importància de vacunar-se per assolir en els propers mesos la immunitat d'entre el 70 i 80% de la població, que permetrà "fer front a aquesta pandèmia". "Ens hem de vacunar per nosaltres i pels nostres", ha insistit Farreny, que també ha fet una crida a no abaixar la guàrdia durant les festes de Nadal, així com en els propers mesos.

Comparteix

També t'interessarà