Una trentena de joves escoltes treballen en millorar habitatges de la Mariola i participen en la cohesió social del barri

REDACCIÓ
Publicat: 
26-03-2018
Actualitzat: 26-03-2018 12:45
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Una trentena de joves escoltes treballen en millorar habitatges de la Mariola i participen en la cohesió social del barri

Una trentena de joves d'entre 15 i 18 anys de 4 agrupacions d'Escoltes Catalans i Guies de Catalunya participa aquests dies en un projecte de rehabilitació de 6 pisos al barri de la Mariola de Lleida. El jovent voluntari, acompanyat per 9 caps i 3 persones coordinadores del programa, estan des de dissabtes allotjats a l'escola Santa Maria de Gardeny de la capital del Segrià i contribuiran a millorar els habitatges i també una escala amb la seva feina fins dimecres. Així, faran treballs de llauneria, lavabos, pintura i l’arranjament de diverses portes, entre altres actuacions. Tot i que l'objectiu va més enllà. I és que la intervenció s'emmarca dins del projecte d'aprenentatge i servei La Murga que busca millorar les condicions de vida de col·lectius en risc d'exclusió social, però sobretot incidir en la convivència amb aquest veïnat per tal de generar entre el jovent que hi participa "una actitud crítica sobre les condicions de vida de molta gent que viu en els barris degradats, amb la intenció de desemmascarar els mecanismes que generen la problemàtica". Així ho expliquen des de l'organització, que enguany coordina un centenar de joves a Barcelona i a Lleida.

A la capital catalana, la Murga porta 21 edicions d'aquest tipus d'actuacions de voluntariat, mentre que a Lleida aquest és el setè any que es posa en marxa.

A través de les tasques de rehabilitació dels habitatges, la Murga vol també afavorir "el treball de cohesió amb els veïns i veïnes participants" i contribuir a la "defensa dels drets humans a través de la millora de les condicions d'habitabilitat dels pisos".

En l'actuació que té lloc aquests 5 dies a Lleida, hi prenen part joves dels Agrupaments Escoltes Ermessenda de Barcelona, Amon-Ra de Premià de Mar, Mafeking de Barcelona i l'Agrupament Escolta i Guia Lo Manaix de Lleida. La Murga és un projecte impulsat per Escoltes Catalans i obert a la participació de tots els agrupaments de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge (Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans). L'activitat la coordinen equips de voluntariat de les tres associacions.

Comparteix

També t'interessarà