Unes Festes de la Tardor de Lleida amb horaris "més conciliadors"

LLEIDA.COM
Publicat: 
20-09-2022
Actualitzat: 20-09-2022 17:52
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Unes Festes de la Tardor de Lleida amb horaris "més conciliadors"
    Peu de foto: 
    Foto: Lourdes Farré

Les Festes de la Tardor "recuperen la normalitat" enguany, així ho ha expressat l'alcalde Miquel Pueyo aquest migdia a la presentació del programa, que ha tingut lloc a la Plaça Ricard Vinyes de Lleida. Els diferents concerts i activitats programades tindran lloc del 22 de setembre al 2 d'octubre. "Aquestes festes recuperen la normalitat i el format tradicional, així bé convidem a la ciutadania a sortir al carrer per participar de tota mena d'activitats i de la cultura popular que celebrem aquí".

L'alcalde també ha explicat que des de la Paeria "hem treballat perquè aquesta edició tingui un programa més plural, que arribin a tots els públics i que mantinguin l'essència tradicional". Així bé, el pregoner de les festes serà Kelly Isaiah, el vocalista del grup lleidatà Koers. El pregó es farà a l'escenari que instal·laran a l'Av. Rovira Roure, el qual també acollirà concerts musicals dels grups; Sexenni, Manel, Ratpenades, Koers, Jessica Abu, Band The Cool i diferents discjòqueis. "Com veiem hi ha una combinació entre talent local, al qual li volem donar un espai i també grups consagrats que feia temps no passaven per Lleida".

Per la seva part, el regidor de cultura de la Paeria, I'Ignasi Amor ha declarat que "el programa d'aquesta edició és apte per a tothom, s'han programat activitats familiars en un espai únic, així com revetlles i actes per a la gent més jove, perquè volem que la ciutadania gaudeix d'unes festes de la tardor tranquil·les i segures". Des de la Paeria es continua reforçant el concepte de cultura popular i activitats culturals, "arriben gairebé al 90% d'impuls del talent local en aquesta edició", segons ha declarat Ignasi Amor.

Diferents escenaris

Pueyo ha remarcat la ubicació dels diferents escenaris a Lleida. "Hi haurà dos escenaris més, a banda del fet que s'instal·larà a l'Avinguda Rovira Roure. Hi haurà un a la Plaça Sant Joan, on se celebraran activitats com la passada del seguici i diferents grups d'havaneres. I l'altre escenari se situarà a la Plaça de la Paeria, on es ballaran sardanes".

Horaris conciliadors

Des de l'administració, des de l'any 2019, s'ha apostat per celebrar les activitats i concerts dins d'uns horaris "més conciliadors" i aptes per a tothom. Un tret diferencial que enguany torna a estar present. Ignasi Amor, per la seva part, ha explicat que "es tracta d'uns horaris establerts pensants perquè els lleidatans i lleidatanes puguin gaudir de les activitats programades. Els concerts s'han programat en horaris més aviat a la tarda que a la nit, començaran des de les 18 o 19 hores i acabaran a les 00:30 hores, la qual cosa fa les festes més segures". Amor ha volgut remarcar el ventall d'edats a les quals volen arribar amb aquesta programació, "des dels més petits, fins a famílies senceres, joves, gent gran i parelles que tinguin un nounat, les activitats són aptes per a tots els públics".

El cartell, "combinació entre tradició i modernitat"

El disseny del cartell ha estat a càrrec de l'artista Rafael Maireles Perez, conegut també com a Rafael- forbrands i Pharra Maireles, qui ha afirmat que "el cartell és una combinació entre tradició i modernitat amb un disseny molt conceptual". A més, Maireles ha volgut invitar a la ciutadania a "descobrir l'enigma que té ocult el cartell de l'edició d'enguany". A més, les flors de la tardor també estan representades i la fi de la collita, "l'última fruita collida és la poma, la qual cosa també està representada dins del cartell".

Comparteix

També t'interessarà