Unió de Pagesos apunta que l'ajut a la fruita dolça per la sequera no cobrirà els costos

REDACCIÓ
Publicat: 
01-07-2023
Actualitzat: 01-07-2023 4:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Unió de Pagesos apunta que l'ajut a la fruita dolça per la sequera no cobrirà els costos
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu - Anna Berga (ACN)

Unió de Pagesos remarca que la nova línia d’ajudes directes adreçades al sector de la fruita dolça, anunciades aquest matí pel Departament en el marc de la Taula Agrària de 5.800 euros/ha no cobrirà els costos que han tingut els fructicultors afectats per la sequera i la manca de reg els darrers mesos a les zones del Canal d'Urgell i el Canal Segarra-Garrigues. .

El sindicat apunta que els fructicultors han treballat les finques amb aclarits específics davant la sequera, tractaments i inversions, com cerca de pous, que no es cobriran, més quan estan obligats a tirar la fruita a terra, que també té un cost, per accedir a aquest mòdul. Fa dos mesos aquest suport hauria tingut sentit, però avui fa tard per cobrir  els costos. 

Per això, el sindicat no ha donat suport aquest divendres a la proposta sobre la fruita del Departament a la Taula Agrària, tot reclamant al Conseller que es continuiï monitoran a la Taula tècnica de la sequera l'evolució de la fruita i que, en cas de pèrdues significatives, articuli un tercer paquet de mesures per la sequera a la fruita dolça.

Comparteix

També t'interessarà