Unió de Pagesos demana a Agricultura mesures per reduir l'impacte de la crisi de la covid-19 al sector boví

ACN
Publicat: 
21-10-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Unió de Pagesos demana a Agricultura mesures per reduir l'impacte de la crisi de la covid-19 al sector boví
  • Unió de Pagesos demana a Agricultura mesures per reduir l'impacte de la crisi de la covid-19 al sector boví

Unió de Pagesos (UP) traslladarà al Departament d'Agricultura la necessitat d'aconseguir un ajut de "mínims" per al sector boví de carn com a mesura per mitigar l'impacte econòmic que pateix el sector a causa de la crisi sanitària de la covid-19. El sindicat alerta de la baixada de preus en origen a les llotges i l'excedent d'animals de pes als engreixadors a causa de les limitacions en els canals de comercialització del sector, sobretot la restauració i l'hostaleria (afectats per la disminució del turisme durant els mesos d'estiu), la disminució del consum d'àmbit familiar i les dificultats per a l'exportació. Tot plegat, es traduiria en una disminució del 24% de caps sacrificats en comparació amb el 2019.

A això, el sindicat alerta que s'hi afegeix que en el mercat de reposició es segueixen tenint mals resultats a l'hora de vendre exemplars. Una situació, aquesta, fruit d'una demanda cada cop més selectiva i a ofertes que van vinculades a la baixada de preus d'origen, a l'augment en els quilos d'entrega o en la qualitat del producte, segons UP. Així mateix, també avisen de la caiguda en les cotitzacions de les granges de cria que proporcionen animals d'engreix.

D'altra banda, el nombre d'importacions de carn fresc i refrigerada ha disminuït un 13% durant el juliol. Lligat a això, el sector ha viscut un increment del 5% en el volum d'exportacions, arribant a més de 135.000 caps de bestiar; un increment que, segons UP, paradoxalment, no ha evitat que el preu mitjà d'aquests enviaments hagi caigut considerablement.

Unió de Pagesos considera que la situació actual del mercat de sector és crítica, tot i les mesures adoptades per la Unió Europea (UE) d'emmagatzematge privat per estabilitzar el mercat. Per això, creuen necessària l'activació de mesures de suport per al sector del boví de carn i assegurar l'activació dels mercats i obtenció de preus que cobreixin el cost de producció i mitigar l'impacte econòmic que està provocant la crisi sanitària actual en el sector.

Comparteix

També t'interessarà