Uns 2.400 ciutadans descobreixen el patrimoni arqueològic de Lleida durant el 2019

ACN
Publicat: 
13-01-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Uns 2.400 ciutadans descobreixen el patrimoni arqueològic de Lleida durant el 2019

Uns 2.400 ciutadans han descobert el patrimoni arqueològic de Lleida a través de les diverses activitats programades pel Servei d’Arqueologia de l’Ajuntament de Lleida durant el darrer any, entre les quals destaquen el ‘Diumenges de Portes Obertes’, els Tallers d’Arqueologia adreçats a les escoles i altres visites de diferents col·lectius ciutadans.

Els ‘Diumenges de Portes Obertes’, que aquesta nova temporada canviarà de nom per passar-se a dir ‘Diumenges d’Arqueologia’, ha permès a 1.144 persones atansar-se durant el 2019 al patrimoni arqueològic de quatre equipaments de la ciutat, que es poden visitar mensualment: les Adoberies de la rambla Ferran, la Domus Roma de l’Auditori Enric Granados, les muralles medievals del carrer Anselm Clavé i el Dipòsit de l’Arxiu Arqueològic.

L’equipament més visitat ha estat el de les Adoberies, per on han passat 442 persones, una mitjana de 44, cada dia d’obertura. Les Muralles Medievals també han estat un lloc de força interès turístic. 363 ciutadans les han visitat el darrer any. Per la seva part, la casa romana del soterrani de l’Auditori Enric Granados ha comptabilitzat 282 visites. Les altres 57 ho han fet a l’Arxiu Arqueològic, el magatzem que recull les troballes de les diferents excavacions realitzades a la ciutat. Totes les visites són gratuïtes, en horari de 10.30 h del matí a 13.30 del migdia, però aquest darrer equipament és l’únic que requereix inscripció prèvia, per tal d’organitzar el passi comentat, que es fa a les 11 h.

A partir del pròxim diumenge, 19 de gener, es reprendrà la nova temporada, una invitació a gaudir durant 35 diumenges del patrimoni arqueològic. La primera cita dels ‘Diumenges d’Arqueologia’ serà a les muralles medievals d’Anselm Clavé. Hi haurà una aturada en el període de vacances, entre juliol i setembre, per reprendre’s l’activitat a partir del dia 20 d’aquest darrer mes. (adjuntem programa)

Al marge d’aquesta activitat, el Servei Arqueològic de l’Ajuntament de Lleida també ofereix visites concertades per grups escolars i altres col·lectius sota el títol ‘Retalls de la nostra història’.

Comparteix

També t'interessarà