Uns 9.500 agricultors i ramaders lleidatans podran beneficiar-se de la rebaixa del 15% en l'IRPF 2023

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
23-04-2024
Actualitzat: 08-05-2024 19:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Uns 9.500 agricultors i ramaders lleidatans podran beneficiar-se de la rebaixa del 15% en l'IRPF 2023
    Peu de foto: 
    Subdelagació del govern espanyol a Lleida

El Subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha realitzat una visita matinal a finques agrícoles al terme municipal de Térmens per supervisar la campanya de fruita d'aquest any i les previsions de les organitzacions agràries sobre disponibilitat de reg i producció.

Acompanyat pel propietari d'aquestes finques i responsable nacional de fruita dolça del sindicat Unió de Pagesos (UP), Jaume Gardeñes, el subdelegat ha recorregut finques de peres on s'ha implementat un sistema de malles a ras de terra que permet un estalvi d'aigua de fins al 40%. Aquesta mesura s'afegeix als esforços del sector agrícola per fer un ús eficient de l'aigua disponible.

Hisenda rebaixa l'IRPF a agricultors i ramaders per la guerra i la sequera
Peu de foto: 
Imatge d'arxiu (Anna Berga - ACN)

Durant la visita, el subdelegat també ha fet referència a una Ordre publicada al BOE el passat divendres, dia 19 d'abril, que contempla una reducció general del 15% en la declaració de l'IRPF 2023 per als agricultors i ramaders que tributen pel sistema de mòduls agraris. A Lleida, aquesta mesura pot beneficiar aproximadament uns 9.500 agricultors i ramaders, amb l'objectiu de compensar els efectes de la sequera i altres inclemències meteorològiques que han afectat la rendibilitat de les explotacions.

Crespín ha destacat que aquesta Ordre demostra la voluntat del Ministeri d'Agricultura d'oferir mesures d'acompanyament als agricultors i ramaders que han patit situacions adverses, proporcionant una rebaixa de la tributació de l'IRPF per a activitats agrícoles i ramaderes. A més, el subdelegat ha explicat que el Govern d'Espanya manté el compromís amb les organitzacions agràries, garantint una reducció generalitzada del 15% del rendiment net, així com reduccions específiques per a sectors i cultius determinats. L'estimació del Govern és que aquest conjunt de reduccions suposi una disminució de la base imposable d'uns 1.750 milions d'euros.

Comparteix

També t'interessarà