Urbanisme tramita 16 granges i ecologistes insten a aturar-les

X.R. / M.M.C.
06-06-2019
  • Urbanisme tramita 16 granges i ecologistes insten a aturar-les

La comissió d’Urbanisme va debatre ahir l’ampliació o construcció de setze granges a la Noguera, Pla d’Urgell i Segarra. Set són de nova construcció i nou són ampliacions.

Per la seua banda, l’entitat ecologista Ipcena va organitzar al matí una concentració davant de la seu de la conselleria d’Agricultura a la capital del Segrià per exigir una moratòria a la construcció i ampliació de granges. El portaveu de l’entitat, Joan Vázquez, va explicar que set comarques de Lleida (Segrià, Noguera, Urgell, Pla d’Urgell, Segarra, Solsonès i les Garrigues) concentren 2.731 granges i es troben entre les deu que més explotacions tenen. Ipcena va entregar a Agricultura una “queixa respecte a la massificació de les granges”, on demanen també que s’aprovi un pla director per a la regulació de la instal·lació de noves explotacions. L'entitat insta a implementar un pla per reduir la contaminació per nitrats, que ja afecta el 41 per cent dels aqüífers catalans, segons va assenyalar l’entitat ecologista. 

Per aquesta raó, el conseller de Territori, Damià Calvet, va explicar que el fet de tirar productes com les tovalloletes, els bastonets per a les oïdes i els apòsits femenins (que no es degraden al sistema de sanejament i poden provocar obturacions a les canonades dels sistemes) suposen un “destacadíssim impacte ambiental i econòmic”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria de contemplar la violència vicària com a violència de gènere?