Veïns d’Aransa rehabiliten 110 cabanes de pastors antigues

SEGREcom
10-02-2016
  • Veïns d’Aransa rehabiliten 110 cabanes de pastors antigues

Una dotzena de veïns d’Aransa, entitat municipal descentralitzada (EMD) de Lles de Cerdanya, han aconseguit treure a la llum 110 cabanes que antigament utilitzaven els pastors de la zona per protegir-se del fred.

Es tracta d’una iniciativa que pretén descobrir una part del patrimoni ramader de la població, que ha suposat per als veïns uns tres mesos de treball, ja que la gran majoria es trobaven en un estat completament ruïnós i moltes fins i tot havien desaparegut per complet sota la vegetació i la terra.

Josep Navarro, un dels promotors de la iniciativa, va explicar ahir la importància dels treballs que han dut a terme entre tots per recuperar el passat d’Aransa. "Algunes són realment boniques i no deixa de ser un sentit homenatge a la gent d’abans que treballava molt dur i tenia una vida molt més difícil que la nostra." La majoria d’aquestes construccions estan fetes de pedra seca, poden arribar a fer 4 metres de diàmetre i tenen dos-cents anys. "Servien per refugiar-s’hi en cas de mal temps, per passar-hi alguna nit i per guardar-hi eines o menjar", explica aquest veí.

Per la seua part, la presidenta de l’EMD d’Aransa, Montse Gasch, no va descartar la possibilitat de "muntar rutes per tal de donar a conèixer el nostre patrimoni i aprofitar el treball dels veïns".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta