Veïns i comerços de Salmerón i Prat de la Riba, una setmana sense telèfon fix ni internet

S. COSTA DOMINGO / S.E.
13-03-2019
  • Veïns i comerços de Salmerón i Prat de la Riba, una setmana sense telèfon fix ni internet
  • Veïns i comerços de Salmerón i Prat de la Riba, una setmana sense telèfon fix ni internet

Desenes de comerciants i veïns de l’avinguda Prat de la Riba i el carrer Salmerón porten una setmana sense línia telefònica ni connexió a internet per una avaria a la xarxa de Movistar. “Des de dimarts passat no podem fer trucades ni connectar-nos a internet ni veure la plataforma de televisió de pagament per culpa d’aquesta avaria i sabem que no és un problema puntual, ja que afecta diversos blocs de veïns i comerços”, es va queixar ahir una veïna del carrer Salmerón. Un portaveu de Movistar va indicar que l’avaria està causada per una incidència a la cruïlla entre Prat de la Riba i Alcalde Porqueres en què estan “treballant”. Va detallar que “un cable es va mullar i s’està substituint”, però no va poder precisar quan acabaran la reparació, ni tampoc el nombre d’abonats que s’estan veient afectats per l’avaria.

La manca de línia telefònica era ahir un tema de conversa recurrent entre els veïns i comerciants d’aquests dos carrers. La majoria criticaven la falta d’informació de la companyia telefònica sobre aquesta incidència, mentre que altres es resignaven, assegurant que els talls de servei són un problema habitual en aquesta zona.

“El meu fill treballa a casa amb l’ordinador i des de dimarts que no pot fer-ho”, critica una veïna

“Porto des de dimecres intentant parlar amb la companyia i ja no sabem què fer, estic cansada de parlar amb una màquina durant mitja hora i que després no em sàpiguen dir què ha passat exactament”, va dir un comerciant de Prat de la Riba. Una veïna destacava que “les fallades són recurrents, quan no tenim un problema amb internet el tenim amb la llum, normalment aquestes incidències acostumen a arreglar-se el mateix dia, però el que està succeint ara ja és passar-se, no es pot estar una setmana sense línia telefònica”.

Una altra veïna va indicar que presentarà una reclamació davant de Movistar per aquesta incidència i va afegir que la seua filla no pot presentar els treballs de l’escola al no tenir internet. Així mateix, un comerciant del carrer Salmerón va criticar que “des de divendres passat no tinc línia i he hagut de redirigir les trucades de la botiga a un mòbil perquè no hi ha manera de treballar, és vergonyós i molt perjudicial per al petit comerç”. Un sentiment que compartien també veïns d’aquest carrer. “El meu fill treballa amb l’ordinador des de casa i està des de dimecres passat sense poder fer res, i això són diners perduts”, va dir una veïna.

Ahir al migdia, el servei es va restablir parcialment en alguns comerços. “Estava sense internet, però poc després de la una del migdia ha tornat la connexió, encara que no me’n refio, vés a saber quant dura”, comentava resignat un altre comerciant.

Uns metres més avall, un grup d’operaris revisava una línia telefònica. Un d’ells va comentar que estaven buscant on s’havia produït la fallada de la connexió. “Portem tot el matí fent voltes buscant la ubicació concreta de la fallada, però anem a cegues”, va comentar.

Reparacions en diversos punts de la zona

Operaris de Movistar van estar treballant ahir a la cruïlla dels carrers Salmerón amb Pi i Margall. Dies enrere també van actuar en aquest carrer i a l’avinguda Prat de la Riba amb Alcalde Porqueres.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?