Veïns i Ipcena, contra una tanca a la línia de la Pobla

S.C.D.
18-04-2019
  • Veïns i Ipcena, contra una tanca a la línia de la Pobla

L’associació de veïns de Grenyana va denunciar ahir juntament amb l’entitat ecologista Ipcena la instal·lació d’una tanca de 2,2 quilòmetres de longitud per part dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) en un tram de la línia fèrria a la Pobla que creua la partida. Asseguren que la tanca “parteix l’Horta en dos” i exerceix com una “barrera mediambiental” per a la fauna. “La tanca ja està instal·lada a Alcoletge (1,1 km) i només falta el tram de Lleida i creiem que genera un mur que pot causar uns efectes desastrosos per a la fauna i l’entorn”, va assegurar el portaveu d’Ipcena, Joan Vázquez.

La presidenta veïnal, Dolors Comes, va apuntar que “vam preguntar sobre aquestes obres a l’ajuntament i van dir que no en sabien res, a més, estic segura que hi ha millors alternatives a posar una tanca de malla”, i va posar com a exemple una de llistons de fusta que permeti el pas dels animals.

Per la seua part, fonts de FGC van assegurar que la tanca s’ha posat per motius de seguretat i només en els trams en què la via va en paral·lel a un camí qualificat com a via cicloturística”. Van assenyalar que el projecte és públic i que van informar d’aquest tant l’ajuntament com els regants i l’associació de veïns de Grenyana.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta