⏯️ Vox vol més batudes i efectius policials a Lleida per la "inseguretat" amb l'arribada de temporers

ACN
14-04-2021
  • ⏯️ Vox vol més batudes i efectius policials a Lleida per la "inseguretat" amb l'arribada de temporers

El president de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, demana més batudes policials i més efectius a Lleida perquè diu que l'arribada de 30.000 temporers per la campanya de la fruita suposarà "més inseguretat". Així, demanarà als governs català i espanyol que enviïn a Lleida més Mossos d'Esquadra i agents de la Guàrdia Civil i la policia espanyola per "expulsar" tots aquells immigrants il·legals que hi arribin. Garriga, que s'ha reunit aquest dimecres amb productors lleidatans, ha exigit que se'ls deixi de criminalitzar i considera un "insult" i una "presa de pèl" que es plantegin albergs amb capacitat per a 150 persones. "Això no solucionarà el problema i demostra un cop més la seva improvisació i falta de planificació" del Govern, ha afegit.

El líder de Vox a Catalunya reclama desenvolupar un pla de seguretat que inclogui un reforç de les dotacions policials a Lleida i batudes als carrers "per acabar amb la creixent immigració il·legal que arribarà" a la zona coincidint amb la campanya de la fruita. Garriga ha assenyalat que, tal com afirma l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, el 45% dels temporers que arriben per treballar a la fruita ho fan en situació irregular. Per això, des de Vox exigeixen als governs de la Generalitat i de l'Estat que adoptin "totes les mesures per expulsar a tots aquells il·legals que arribin al territori". Així, demanem que es facin tots els patrullatges necessaris "per acabar amb la creixent inseguretat que es perpetrarà en les pròximes setmanes".

Garriga considera que no es pot afrontar l'arribada de prop de 30.000 temporers al pla de Lleida coincidint amb la campanya de la fruita "amb absoluta improvisació i amb el desgovern que hi ha a Catalunya". "Sabem l'experiència d'anys anteriors i que això suposa més inseguretat i un focus evident de contagi en una crisi com la de la covid-19", ha dit. Per això, Garriga ha reclamat a la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, una pla de contingència sanitària i l'ha instat a explicar les mesures que preveu el Govern per "evitar que Lleida es converteixi en un focus de contagi de la covid-19".

Des de Vox reclamen cribratges massius i que s'estableixin llocs "per acollir a tants temporers". Garriga també ha demanat que es deixi de criminalitzar els productors agraris i ha defensat que correspon a l'administració adoptar les mesures per donar allotjament a totes les persones que arriben a Lleida per treballar a la fruita però, en especial, a aquells que ho fan de manera "legal". El partit d'ultradreta també demana un pla amb mesures econòmiques i fiscals per ajudar els productors en les contractacions.

Ignacio Garriga considera "una presa de pèl i un insult" que es plantegin albergs amb capacitat per només 150 persones" com el que promou la Paeria perquè "això no solucionarà el problema i demostra un cop més la seva improvisació i falta de planificació".

Garriga demana no instrumentalitzar els Mossos i deixar el cos fora de qualsevol negociació.

D'altra banda, Garriga ha exigit que no s'instrumentalitzi els Mossos d'Esquadra i es deixi el cos fora de "les negociacions entre Waterloo i Lledoners". "Que deixin d'embrutar aquest cos i deixin d'intentar modificar protocols per tal d'acontentar la CUP, que és un partit polític que legitima la violència per fer política", ha dit. En aquest sentit, Vox insta la fiscalia "perquè faci complir la Llei de partits i que estudiï si la CUP ha de ser il·legalitzada com defensa Vox" perquè "és un partit que crida a la violència, al desordre i a subvertir l'ordre constitucional", ha afirmat el president de Vox al Parlament.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?