Novetats

Novetats

16-04-2015

Dades de l'Idescat a Territori

A partir d’avui tots els pobles i ciutats i també les comarques estrenen les noves dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, l’Idescat. Hem completat les pàgines dels municipis amb dades recents, rellevants i que aporten un valor general al contingut que ja teníem a Lleida.com. I això ho hem fet amb diversos blocs que hem repartit al llarg de la pàgina de cada municipi.

La primera part està dividida en tres blocs: Població, Nacionalitat i migració i Altres dades. Hi trobarem dades referides a la població, com la divisió entre homes i dones, naixements o defuncions. També les dades referides a la població migrada i la que resideix a l’estranger. Al tercer bloc, de miscel·lània, hi trobem dades com el nombre d’habitatges, el parc de vehicles i el número de places turístiques.

A la columna lateral, al bloc Treball hi trobarem les dades sobre la població ocupada, la desocupada i l’inactiva*.

Més avall hi trobem l’espai Eleccions, amb les dades sobre la participació electoral a les darreres eleccions municipals, al Parlament, al Congrés i al Parlament. Aquest espai ens ofereix el nombre d’electors cridats a votar i el percentatge que ho ha fet.

També hi trobareu dades dels Sectors econòmics, amb les dades de superfície agrícola, la quantitat de terres llaurades, les explotacions agràries i les ramaderes de cada municipi.

I finalment us presentem els tres darrers blocs, agrupats i que tracten sobre Cultura, Esports i Medi ambient. Al primer hi trobarem dades sobre coneixement del català, el nombre de biblioteques i el nivell d’estudis de la població. Al bloc esportiu hi trobarem un recompte dels diferents espais esportius dels vostres municipis. El tercer, sobre medi ambient, ens ofereix unes dades molt interessants sobre la quantitat de residus que genera cada habitant al llarg del dia, el percentatge de recollida selectiva de la població i dades sobre residus industrials i la seva valorització**

Dit això, perquè no feu un cop d’ull al vostre poble o ciutat?

 


* La població econòmicament inactiva està integrada per aquelles persones no comptabilitzades com a població activa (jubilats, estudiants, feines de la llar, etc.).

** Procediments que permeten l'aprofitament dels recursos que contenen els residus sense posar en perill la salut humana i sense utilitzar mètodes que puguin causar perjudici al medi ambient. Inclou la reutilització, el reciclatge i la recuperació energètica.

Agenda

agost

dl dt dc dj dv ds dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Enquesta