El banc líder en armament mai pot ensenyar consum responsable

El banc líder en armament mai pot ensenyar consum responsable

dilluns 12 de març 2018 - 12:30
El banc líder en armament mai pot ensenyar consum responsable

Arran de la notícia publicada en un diari de Lleida el passat 8 de març sobre una classe del director del BBVA a Catalunya que van titular “consum responsable a classe”, convé recordar que -segons bancaarmada.org– aquest banc és el número 1 en el rànquing de la banca armada espanyola. El citat banc, segons el Centre d’Estudis per la Pau JM DelàsSETEMRETSJustícia i Pau i l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG) manté pràctiques que no són ètiques i promouen l’armamentisme i la vulneració dels drets humans, amb inversions en armament i altres inversions controvertides.

Expliquen que el BBVA dóna suport a través de diversos productes financers a empreses d’armes que produeixen bombes, explosius, míssils, armes nuclears i d’urani empobrit, entre d’altres. Entre 2011 i 2015, les inversions totals en armes d’aquest banc van ser de 3.162 milions d’euros, principalment en crèdits i préstecs, però també en emissió de bons i pagarés, en fons d’inversió, accions i en bons.

Jo desitjo que els nostres fills i filles tinguin esperit crític, i que els seus coneixements sempre es basin en el respecte a la vida. Per això cal que la formació econòmica i financera que s’imparteixi des de l’ensenyament públic mai perdi de vista la justícia social. Amb tallers on es posin de relleu models com els de l’economia social i transformadora, on es posi en valor les finances ètiques o la funció de les cooperatives. On es doni visibilitat i es reflexioni sobre les eines de transformació d’un sistema econòmic injust, desigual i que depreda el medi ambient. Els suggereixo, si m’ho permeten, que es fixin en mirades com la de l’acabada de nàixer Ponent Coopera.

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de oscarsistere
Pare de família i periodista inquiet. Entusiasmat d'aprendre cada dia mentre construïm col•lectivament un món on les nostres filles i fills puguin viure amb dignitat i justícia social
Segueix-me :

Altres entrades del autor