En cas de dubte, fira medieval

En cas de dubte, fira medieval

dimecres 23 d'abril 2014 - 12:15
En cas de dubte, fira medieval

Fa uns dies vaig llegir que no sé quin poble de l'Urgell celebrava la primera fira medieval de la seva història. No sorprendria sinó fos perquè això s'està convertint en una plaga de proporcions bíbliques. En cas de dubte, creem una fira medieval. Si tots els pobles del voltant tenen la seva, perquè nosaltres hem de ser diferents? L'única premissa és tenir dos o tres cases amb les parets de pedra, un parell de carrers costeruts i estrets i encarregar al poble veí que ens deixi les banderes que penjaran de costat a costat dels carrers. Pels de les parades no patiu, oloren la fira medieval a milles de distància. I segons com bufa el vent fins i tot poden esbrinar quin vestit s'han de posar per l'ocasió, si el de l'alta edat mitjana, amb més lluentons, o el de la baixa edat, més rústic. De bon matí començaran a arribar els dels formatges, fuets, artesanies de fusta, o tès variats. També aniran arribant els visitants, normalment de la zona i alguna parella d'aquelles que "es que no ens en perdem mai cap", normalment de cabell blanc, tocant la seixantena i amb uns calerons per gastar en algun formatge de llet d'ovella. Tot productes d'època. I si pregunteu al de la parada de keds amb la senyera o l'estelada, no patiu, segurament us podrà demostrar que en temps d'aliances de regnes, la marca Catalunya ja existia, ergo, la marca estelada, ergo, els keds fabricats a Indonèsia. I a callar.

Sigui com sigui és un símil curiosament bastant aproximat al de la crisi econòmica. Si aquesta última serveix per separar i fer més rics als més rics i més pobres als demés, les fires medievals serveixen per dividir el poble en parts noves i cascs antics. "Vosaltres, que viviu a les avingudes, tindreu les més avançades festes, espectacles, concerts i el que vulgueu. Vosaltres, que sou casc antic, tindreu la fira medieval". Com allò que es deia al món del periodisme "El que no val, a esports".

En cas de dubte, senyors alcaldes i regidors, nens i nenes, una bona fira medieval.

Sigui com sigui, jo provaria de crear la fira futurista. No pateixin, les paradetes serien les mateixes idèntiques que les de la fira medieval, la fira prehistòrica, la fira grecoromana o la fira escandinava, però crec que ens asseguraríem uns riures assegurats amb les vestimentes.

 

Foto: Festacatalunya.cat

 

Comparteix-ho

Altres entrades del autor